Forum > i30 GD

I30 GD wady?

<< < (5/5)

steyr:
A jak z spalaniem przy 140km/h? W Punto 2 przy 140km/h komputer pokazuje mi PB ~8,5l/100km a lpg wychodzi średnio pod ~10l/100km/h.

[ Dodano: 2018-12-15, 09:32 ]
Natomiast żona ma I20 z 2009r 1.2 78KM i tam jest głośniej przy 140km/h niż w starszym o 6lat Fiacie

Wlodek68:
chciałem też kupić w Pb, ale nie było i wziąłem diesla. Silnik 1,6 mam w KIA CERATO, starsza generacja, paliwożerny (mam w gazie), ale nie do zajechania. Jeśli chodzi o Hyundaia to możesz się spodziewać jeszcze trzeszczenia w przedniej szybie na mrozie. Podobno nieusuwalne (jeśli już wystąpi). Poza tym auto naprawdę bardzo fajne. Hamulce rewelacja. Córka w Hyundaiu przestała "haftować" w trasie :-)

jareckialfa:
Żadnego trzeszczenia w przedniej szybie nie ma no chyba że jakiś felerny egzemplarz od kilku lat użytkuję i nie spotkałem się z taką przypadłością.

lukasz536:
W moim egzemplarzu też nic nie trzeszczy. U mnie przy 140 km/h pokazuje tak w granicach 8 l/100 km. Trudno to ocenić, ponieważ wskazania aktualnego zużycia paliwa nie są numeryczne (jak np. miałem wcześniej w Grande Punto) tylko w formie poziomego paska ze skalą, który się wydłuża (większe zużycie) albo skraca (mniejsze zużycie).
Powiem szczerze, że jeśli pytasz o wady, to to jest kolejna taka mała wada (wolałem wskazania numeryczne). Przypomniała mi się jeszcze jedna przypadłość. Brak wyświetlania godziny na wyświetlaczu między obrotomierzem i prędkościomierzem, tzn. zegar jest wyświetlany tylko na wyświetlaczu radioodbiornika. Więc jak Cię w porze nocnej wkurza jasno świecące radio i wyłączysz jego wyświetlacz przyciskiem z symbolem księżyca, to nie podglądu na godzinę. Aby sprawdzić godzinę, musisz ponownie włączyć wyświetlacz radia przyciskiem z księżycem, co nie jest zbyt wygodne, gdy zasuwasz w trasie.

kacluk1987:
to i ja księ wypowiem. mam i30 gd 1.4pb od 2 lat. kupiłem z przebiegiem 35tyś km. Zrobiłem nim trasę polska anglia i była masakra... jeden wielki szum przy prędkościach autostradowych..
Teraz zmieniłem opony na goodyear vector 4seazon z poziomem hałasu 68db i auto nie do poznania jadać 140+ słysze bardziej silnik niż szum opon. poza tym w mieście spalanie ok 7l/100km trasa polska uk spalanie mam 6.3l co uważam za dobry wynik..
może serwis w uk jest strasznie drogo... za duży serwis zapłaciłem 480funtów za mały 98funtów. Po urlopie świątecznym zamierzam sprzedać auto i kupić jakies kombi.. myślałem o i40 bo mi się podoba.. ale chyba odpuszczę

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej