Forum > Santa Fe SM

Santa Fe SM, czy diesel do dla mnie dobry wybór?

<< < (18/23) > >>

volcan:

--- Cytat: "Piotrek79" ---Może spływ oleju z turbiny cieknie. Ja bym to zrobił tak że wjechał jeszcze na kanał, kupić zmywacz do hamulcy,wszysto dobrze umyć i patrzeć skąd to leci. Oczywiście jak właściciel się zgodzi.
--- Koniec cytatu ---

Jeżeli spływ, to tym "da się" auto spalić, więc warto ogarnąć szybciutko (oczywiście w razie zakupu auta z taką wadą).

WookieWroc:
Nie no z takim wyciekiem to raczej nie kupię, właściciel mało wiarygodny, mowił że wlewa najlepsze oleje i dodatki do nich a w zbiorniczku nie było płynu chłodniczego

Piotrek79:
No skąd my to znamy. Jak chce sprzedać to zawsze mowi,że dbał lepiej jak o dziecko a takich rzeczy nie potrafią ogarnąć. W moim jest sucho,lekkie tylko zapocenie od zaworu odmy co jest na wlocie do turbo,ale to nawet kropla nie wisi. Więc coś tam musi być nie tak.

WookieWroc:
Panowie a w tych dieslach częsta przypadłością są rozbiegania silnika?

Piotrek79:
Ja nie słyszałem,ale możliwe,że ta przepustnica czy to klapa gaszaca nie pozwoli. Ale czy tak jest to nie wiem. Wiem,że jak wyłączy się kluczyk to ona się zamyka a jak silnik zgaśnie to się otwiera. Przynajmniej tak jest w tej na podciśnienie czyli w moim 113km.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej