Forum > Santa Fe SM

Santa Fe SM, czy diesel do dla mnie dobry wybór?

<< < (5/23) > >>

vanhelsing:
Dwumasa w automacie nie, tylko w manualu. Głównie w wersjach 125KM, ale trzeba sprawdzać po VIN bo ponoć były też 113KM z dwumasą. A dpf to już trzeba sprawdzać po VIN w każdym egzemplarzu z osobna ale to przy CRDI.

WookieWroc:
No mi każdy pisał że 2.0 CRDi 113 koni jest najbezpieczniejsze w automacie bo nie ma nic z tych drogich wynalazków typu dwumasa, dpf i egr...

W ogóle tych aut mało jest na rynku, tych 2.0 113km w automacie albo 2.7 w automacie...

Jaka cena realna jest za to auto, tak żeby to nie był trup ? u niemca widzę na mobile że max są po 17 tysięcy na PLN

vanhelsing:
Wooki, sorry ale mieszasz strasznie  :roll:  Dwumasy i DPF może i nie będziesz miał ale EGR w dieslu to już musisz mieć, no chyba, że zaślepisz  :lol: A co do wersji: 2.0 CRDI 113KM+automat. To jest dobra konfiguracja. Ewentualnie 2.7 V6 też. Jeśli chciałbyś coś podziałać poza asfaltem to jeszcze przedlift bo stały napęd i tylny most z LSD ale to się już powoli komplikuje konstrukcja i szczerze mówiąc za mało jest tych aut na rynku, żeby sobie powybierać. A co do ceny to nikt ci nie powie. Jak pojedziesz do handlarza a egzemplarz będzie ładny (nie mylić z dobry) to stargujesz max 500zł i będziesz miał wybór na zasadzie "brać lub nie brać".

WookieWroc:
A rdza tylnch nadkoli to normalka ? są jakieś reperaturki czy trzeba rzeźbić?

Szukałem w internecie porównania zdjęciowego wnętrza i zewnątrz przed i polifcie... nic nie ma niestety

vanhelsing:

--- Cytuj ---A rdza tylnch nadkoli to normalka ? są jakieś reperaturki czy trzeba rzeźbić?
--- Koniec cytatu ---

Nie, rdza to nie jest normalka, tylko przypadłość poszczególnych egzemplarzy. Swojego Santa Fe sprzedałem we wrześniu, miał 14lat i rdzę powierzchniową tylko na wydechu i osłonach tarcz hamulcowych tudzież wahaczach, osłonie baku i koszu koła zapasowego. Czyli bez problemu. No ale ja sobie zakonserwowałem po zakupie od środka przekroje.

--- Cytuj ---Szukałem w internecie porównania zdjęciowego wnętrza i zewnątrz przed i polifcie... nic nie ma niestety
--- Koniec cytatu ---

Może dlatego, że różnic praktycznie nie ma :lol:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej