Forum > Santa Fe SM

Santa Fe SM, czy diesel do dla mnie dobry wybór?

<< < (4/23) > >>

vanhelsing:
Jak napisał kolega kilka linijek wyżej, Twoja udana lub nie eksploatacja będzie wynikała ze szczęścia i tego czy ktoś dbał o auto wcześniej. Jeździłem 2.0 CRDi 113KM przez 5 lat a teraz mam 2.7 V6, więc mam porównanie. 2.0 CRDi 113KM to agregat bardzo udany i trwały. Nie ma dwumasy i przede wszystkim DPF-u więc możesz się kręcić po mieście bez problemów. Częste wymiany dobrego oleju i nawet miejska eksploatacja mu nie straszna. Nawet manual to muł, a automat to muł do kwadratu, ale po mieście obleci a i na trasie da radę. Plusem jest komfort-to auto lepsze od Rav4,Tucsonów I i tego typu aut.  Z kolei 2.7 to frajda z jazdy, silnik mruczy rasowo lepiej radzi sobie z ciężkim autem. Musisz mieć gaz ale nie ma obawy-nawet z automatem spali ci w mieście ok 15 litrów razy 2.3zł=ok.34zł. Jak dużo korków to trochę więcej. A diesel z automatem to w mieście minimum 10 litrów razy 5.1=51zł. I wszystko jasne. Generalnie Santa Fe I jak zadbany to pojazd bezawaryjny i tani w eksploatacji.

jaclwapl:
jak coś to chce sprzedać swojego niestety :( posłałem PW jak coś... żal sprzedawać ale cóż :( show must go on...

WookieWroc:
Ja odpisałem na PW

Panowie a ma ktoś z was jakieś porównanie między przed liftem a poliftem ? mało informacji jest o zmianach, ja tylko widzę inne lampy z tyłu...

vanhelsing:
Różnice wizualne to: wlot powietrza na masce, tylne lampy, zderzaki, listwy boczne. Wewnątrz zegary(w tym o wiele wygodniejsze w polifcie zerowanie liczników-mała rzecz a duża różnica). W zmiany techniczne się nie wgryzałem, ale chyba wszystkie poliftowe miały dwumasę i dpf. No i oczywiście zmiany w osprzęcie silnika np. podgrzewacze płynu chłodniczego, sterowanie turbiną, itp.ale tutaj sporo zależało od tego na jaki rynek dany pojazd miał trafiać. Generalnie nie ma aż tak dużego rozrzutu wersji jak w innych markach.

WookieWroc:
w polifcie nawet w 2.0 crdi 113 koni miał dpf i dwumasę w automacie ? w 2.7 to samo ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej