Forum > i30 FD

Ściąga na prawo, po geometrii.

<< < (5/7) > >>

Clins299:
Przez 2 pełne sezony jeździłem na r15  195/65 Goodier Efgicient Grip, a ten sezon  r17  205/50 to założyłem zetec-a bo goodyeary były 2 razy droższe ;).  
Kolego 62 tys. i nie patrzyłem do zawieszenia prócz łączników stab. (Od zrobienia sprzęgła minęło dokładnie już niecałe półtora roku wiec pewno z 25tys. zrobiłem.  
Kolego jak puszczali kołyskę w dół i przykręcali na szybkko pneumatem to mogło coś chuj.... siąść i zawsze się geometria nieznacznie przestawi.
Ale nikt mi nie wmówi że 5 mm cofnięte koło to normalna przypadłość... Zobacz czy kołyskę mechaniory wogóle przykręcili i czy z dobrej strony założyli śruby zakładając mcpersona  do zwrotnicy.

guniak:
Clins jak komfort jazdy na nowych kołach w porównaniu do starych? Chodzi  mi o dziury, koleiny i trzymanie na zakrętach

Clins299:
miałem chwile 225/50 r17 i szukało sciazki w koleinach i DUŻE  spalanie koło 7 litrów palił jebany. na 5 nie mógł sie przy 80 uciągnąć hehe.
Na 205/50  jeździ sie już normalnie i spalanie nawet ok. w porówaniu do 15 spalanie wzrosło 0,5l/100km Jeśli chodzi o trzymanie na zakretach. Balonówka R15  195/65  Goodier Efgicient Grip. za jebiscie trzymała ;  na tych zetec R 17 205/50 to przyczepność kiepska. na zakrętach lubi trakcje załączyć i dohamuje (ale to na mokrym miałem kilka razy). Ogólnie spoko i nie wrócił bym do 15.  Informacyjnie (za te zetec-a  płaciłem na wiosne 170zł z założeniem za szt.
 NA 2 sezon założe 2 nowe oponki na przód. a te 2 zeteca pójdą na tył.

longin1:
Dzisiaj sądny dzień, samochód pojechał na sprawdzenie zawieszenia, wymianę śrub regulacyjnych z tyłu i ustawienie geometrii. Dobrze się zapowiada, zobaczymy co wyjdzie.

guniak:
clins jaką masz moc w hultaju ? Nie boisz się kupować takich opon to jakieś chińczyki
longin i jak poszło ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej