Forum > i30 FD
Ściąga na prawo, po geometrii.
longin1:
--- Cytat: "ELETomek" --- Jak nie ma zbiornika płynu, pompy i węży dochodzących do maglownicy to hydrauliki nie ma
--- Koniec cytatu ---
No poniekąd masz rację, ale to ja tego nie wiem a nie mechanik.
Z drugiej strony gdzie jest zbiornik płynu sprzęgła? :mrgreen:
ELETomek:
Nie mam jeszcze hyundaya więc nie wiem. Mogę się domyślać, że jest jeden zbiornik do sprzęgła i hamulców.
Do wspomagania stosuje się inny płyn-olej (jak zwał tak zwał)więc byłby osobny zbiornik większy niż na płyn hamulcowy
Clins299:
Kolego jak możesz zauważyć na zdjęciach. przed ustawieniem geometrii i po nic wiele się nie zmieniło delikatnie skorygowali ustawienia i ustawili kierownice. Widać również ze przednie prawe koło jest cofnięte co może sugerować że ktoś mógł kiedyś mieć spotkanie poważne z krawężnikiem . ( jest przesunięcie w punkcie A4 5[mm] ( 5 mm to podejrzewam że jak byś zmierzył metrem to byś zauważył różnice. )
Ja bym spróbował to jakoś skorygować i powinno pomóc. Odnośnie wartości rzeczywistych w układzie kierowniczym jutro zrobię Ci zdjęcie dostępnych wartości jakie po OBD2 można odczytać. Jest tego tam sporo.
Można również przyadoptować czujnik konta skrętu kierownicy...
Może ściągniecie klemy pomoże by układ kierowniczy się przyuczył do nowej geometrii i kół.
A tak obiektywnie to auto nie powinno ściągać na 1 stronę. Ja sprowadziłem auto z niemiec ponad 3 lata temu i raz na samym początku zrobiłem komputerową geometrie a potem poprawiałem po puszczeniu kołyski w dół ponad rok temu ( po wymianie sprzęgła) i do tej pory dobrze sie prowadzi aktualnie 62tys,. w PL zrobiłem ( po polskiech drogach wojewódzkich spokojnie można te 300m z puszczona kierownicą przejechać przy 70km/h.
Przez ten czas przy zawiasie tylko łączniki stabilizatora wymieniłem to wszystko...
To że trzeba korygować podczas jazdy to chyba i30 tak mają ale ściągać to nie ściągają
longin1:
--- Cytuj ---po puszczeniu kołyski w dół ponad rok temu ( po wymianie sprzęgła)
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie tak jest, mam nowe sprzęgło i pewnie też kołyska była opuszczana. Nie chciałem sobie tego sugerować, ale mam wrażenie że właśnie od tego momentu auto gorzej się prowadzi. Z drugiej strony co ma kołyska, która i tak wraca na swoje miejsce do geometrii?
longin1:
--- Cytat: "Clins299" ---i do tej pory dobrze sie prowadzi aktualnie 62tys,. w PL zrobiłem
--- Koniec cytatu ---
Na jakich oponach?
Nawigacja
[#] Następna strona