Forum > Zakup Hyundaia
Tucson I / Santa Fe / Porada dotycząca wyboru auta do 20.000
nomad:
No piękna, skóry robią robotę ;)
Widzę, że Ty Shadows masz takiego Tucsona, jak u Ciebie wygląda spalanie?
No mi Santa Fe I też się nie podoba, ale byłem ciekaw czy jeśli chodzi o gabaryty, komfort itd jest tak samo jak w Tucsonie czy inaczej?
Ciekawi mnie po co Hyundai zrobił 2 podobne samochody.
Jak rozumiem gdyby brać Santa Fe II czy Tucsona I, to Santa Fe totalnie nowe auto i lepsze?
lucasy:
Patrząc na ceny to nie wiem czy dasz radę kupić dobrego Santa Fe II za 20k.
SM ma specyficzny wygląd ale poza tym to udany samochód. Jeśli trafi się zdrowa sztuka oczywiście. W trasie wygodne, miejsca w aucie sporo, bagażnik całkiem spory, po złożeniu siedzeń wchodzi na tył materac i można wygodnie się przespać.
Minus to spalanie, auto jest ciężkie. Silnik 2,4 to minimum by jako tako się poruszać. Precyzja skrzyni czy układu kierowniczego to nie klasa VW/Audi niestety ale nie jest też źle. Części tanie, póki co utrzymanie nie jest droższe niż sedana typu passat/a4 z podobnego rocznika.
nomad:
Lucasy - A powiedz mi proszę które w takim razie jest wygodniejsze i bardziej komfortowe? -> Santa Fe I czy Tucson?
lucasy:
W tucsonie siedziałem tylko, nie jeździłem nim. Mam jednak wrażenie, że przestrzeni wewnątrz jest tyle samo co w Santa Fe. Różnica jest tylko w pojemności bagażnika. Oczywiście mam na myśli pierwsze generacje.
nomad:
Rozumiem. Ciekawe czemu Hyundai stworzył 2 podobne modele.
Może ktoś jeszcze się wypowie na temat różnic Sante Fe I a Tucson? Bo wizualnie Tucson mi się bardziej podoba, natomiast Santana jest tańsza
Nawigacja
[#] Następna strona