Forum > i30 PD

Przegląd serwisowy.

<< < (9/12) > >>

tomilipin:

--- Cytat: farciarzgilmore w 04 Luty 2022, 10:40:38 ---jak można sprawdzić jakie świece są zakładane na pierwszy montaż, zwykłe czy irydowe?
--- Koniec cytatu ---
Prościej się chyba nie da.

tomilipin:
Koledzy, za mną czwarty przegląd serwisowy - podobno jakiś główny, większy. ASO twierdzi, że wykonali 28 czynności, co zajęło ponad 2 roboczogodziny. Wymienili olej (mój), filtr kabinowy (mój), filtr powietrza (mój) i filtr oleju (ich).
Zapłaciłem prawie 900 zł, a jeszcze w drodze do domu zapłaciłem mandat 200 zł za prędkość. To był najdroższy przegląd w życiu. Jak mój ojciec o tym usłyszał to skwitował krótko: kupiłeś nowe auto i ciągle pakujesz w niego pieniądze. Cóż... ma rację. On w swojego 25-letniego Passata tyle nie wkłada, co ja w i30.
W związku z tym zastanawiam się, czy nie warto już podziękować ASO i olej zmieniać u lokalnego mechanika. Co o tym sądzicie?

Przy okazji, jak potem ustawić w komputerze samochodu informację o kolejnym przeglądzie?

robaszek127:
No niestety ASO hyundaia należy do najdroższych ;D Ktoś tu dawniej pisał, że za sam olej wołają po 70zł za litr. Dałeś swoje rzeczy to policzyli drożej za robociznę i wyszli na swoje.  A na policję teraz trzeba bardzo uważać bo dostali nakaz i wszędzie łapią nawet u nas po wioskach by zarobić na wydatki rządowe.

ojojo:
W każdym serwisie hyundai-a za plecami doradcy serwisowego wisi duża tablica z kosztem przeglądu. Robocizna bez kosztów materiałów, jeżeli materiały są twoje to dopłacasz za utylizację. Dwie godziny po nowych stawkach to może być w okolicy 600zł, coś musiałeś wymieniać z ich części płyn hamulcowy? świece? coś do skrzyni?

weuek:

--- Cytat: tomilipin w 29 Marzec 2022, 17:14:23 ---
W związku z tym zastanawiam się, czy nie warto już podziękować ASO i olej zmieniać u lokalnego mechanika. Co o tym sądzicie?
--- Koniec cytatu ---
Oczywiście! Najmłodsze auto, jakie kiedykolwiek kupiłem, miało 5 lat i z żadnym autem nie jeździłem do aso. I żyję. I dbam (o te swoje, o auta żony już nie, bo to strucle).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej