Forum > i30 PD

Przegląd serwisowy.

<< < (5/12) > >>

fryc86@poczta.onet.pl:
Jeszcze wczoraj sprawdziłem w książce mam wpisane 24 miesiące lub 30 tyś km Hyundai I30 MPI 100 KM

jaclas:
Nie wiem, gdzie wyczytałeś te 24 miesiące, bo w ściągniętej z internetu instrukcji I30 2017 wyraźnie napisano, że dla silników MPI wymiana oleju co 30000 km lub 12 miesięcy.
W instrukcji, którą dostałem do mojego I30 PDE Go! Plus, dokładnie wymieniono silnik 1,4 MPI i dla niego również 30000 km lub 12 miesięcy.

wtom:
te normy są dla durnych Europejczyków  :mrgreen:  bo frajerów można czesać na kasę, naprawią silnik za grube euro lub kupią następny samochód
w korei czy usa masz normalne okresy wymian oleju
dla przykładu zamieściłem taką samą tabelę, ten sam rocznik i30

pięknie widać różnicę dla silnika 1.4TGDI

Limakos:
Wątpię czy jest to ta sama tabelka. Krzaczki wyglądają pięknie i nawet bez ich znajomości widać, że jest to tabelka dla interwałów przy użytkowaniu w trudnych warunkach.
Jak widać różnice nie są już takie wielkie, a wynikają z tego że rynek europejski ma duże parcie na zwiększanie interwałów serwisowych.

liet:
Jeżeli ktoś byłby zainteresowany wykonaniem przeglądu w Hyundai Inter Car Nowak w Krakowie to składowe ceny przeglądu po 15kk kształtują się następująco:
- przegląd nadwozia (lub jak to ujął aktualny Kierownik Serwisu (poprzedni już nie pracuje) - przegląd lakieru - 70 zł
- przegląd po 1 roku + filtr oleju +  uszczelka korka miski olejowej - 301 zł
Wygląda na to, że to moja ostatnia wizyta w tym serwisie. Pomijając kwestie cen, które są o kilkanaście procent wyższe niż u konkurencji najbardziej znięchęca mnie "fachowość" pracowników serwisu oraz brak profesjonalizmu przy obsłudze klienta. Auto ma rok, a historii z tym serwisem uzbierało mi się już całkiem sporo...
Jeżeli może ktoś doradzić gdzie warto w woj. małopolski warto serwisować auto, będę wdzięczny.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej