Forum > i30 PD
Przegląd serwisowy.
tomilipin:
--- Cytat: "liet" ---przegląd lakieru - 70 zł
--- Koniec cytatu ---
czy możesz napisać na czym polega przegląd lakieru? Czy są do tego użyte jakieś narzędzia, przyrządy? Jeśli tak to jakie?
liet:
W książce serwisowej są dwie kategorie - przegląd okresowy i przegląd nadwozia. Miejsce na wpisy dotyczące przeglądów nadwozia zaczynają się na stronie 39 w książce gwarancyjnej. W moim przypadku pracownik ASO po prostu optaszkował wszystkie elementy. Czy faktycznie jakikolwiek przegląd miał miejsce, nie wiem bo nie mam tego jak zweryfikować. In plus że samochód został umyty (być może właśnie po to, aby można było ocenić stan nadwozia), mimo iż w zleceniu przy tej czynności widniało "NIE".
morion8:
Prawdopodobnie płaci się za przegląd lakieru , gdzie głównym narzędziem pracy jest oko fachowca i tyle. Jak dla mnie większość tych przeglądów to jest totalna ściema, a zwłaszcza przeglądy które nie wymagają specjalistycznego sprzętu.
Klient powinien obowiązkowo być przy tego typu czynnościach, no chyba że dany warsztat ma coś do ukrycia.
Kolejna sprawa to budowanie zaufania "Klient---- firma Hyundai" powinna się przejawiać tym, że raz na jakiś czas przedstawiciel firmy zagląda tutaj na to forum i dba o relacje z Klientami. W XXI wieku to powinno być podstawą i pewną formą komunikacji, wszak świat już dawno oparty jest na sieci internet. Wówczas moglibyśmy sporo rzeczy na bieżąco wyjaśniać. Poza tym firma by na pewno zyskała , przynajmniej wizerunkowo. Zwłaszcza że forum odwiedzają głównie świadomi użytkownicy, a nie przypadkowe osoby.
W wielu krajach taka forma komunikacji jest już standardem.
Czekam na odwagę ze strony Hyundai. :-)
mrozek:
Mój też już po pierwszym przeglądzie. blisko 16 tys. w 8 miesięcy.
Nie wiem ile kosztował, bo dwa pierwsze przeglądy mam za darmo.
Co do auta. Żadnych problemów.Oleju nie bierze. Przed wymianą miał tak 1/4 na miarce. Jak dotąd sprawuje się bez zarzutu.
miro:
Ja też po przeglądzie, 16 tys. w dobre 3 mce :-D Wyszło w sumie koło 960 zł z wymianą filtra powietrza. Czas koło 5 godzin. Oleju nie bierze wcale. Spalanie jakieś 5,5 średnio (komputer zaniża trochę). Będę serwisował co 15 tys. jak poprzednie auta, do tej pory ta "strategia" sprawdziła się i z silnikami nie miałem nigdy problemów.
Z ciekawostek to według mnie klima słabo działa i drzwi fatalnie się zamykają (najgorzej klapa bagażnika, ale pozostałe też często się nie domykają, trzeba poprawić), ASO twierdzi że tak ma być i wszystko jest ok.
Nawigacja
[#] Następna strona