Forum > i30 PD

PROBLEM Z BAKIEM

<< < (10/17) > >>

wtom:
w obu moich hyundaiach (elantra i sonata) kontrolka rezerwy zapala się gdy pozostaje 12l paliwa w baku, a wskaźnik zaczyna pokazywać "--" zasięgu przy 8l w baku. uważam, że jest to w porządku, bo zabezpiecza układ paliwowy przed jazdą "na sucho". wystarczy poznać te wartości i jeździć :mrgreen: po co szukać dziury w całym, te obliczenia kompa nigdy nie są precyzyjne

fryc86@poczta.onet.pl:
Spalanie 7,6 - 8,0 L na 100 km

[ Dodano: 2018-07-27, 13:05 ]
Widze ze kolega to jest Dyrektorem Serwisu lub Multisalonu !!!

Dziura w całym - zawsze proste rozwiązanie rezerwa włącza się gdy w baku jest 6 l i jest ok nie ma strachu jedziesz na Stacje i tankujesz ale jakim trzeba być OSZOŁOMEM żeby zabezpieczać samochód przed czymś 12 - 14 l przed czasem !!!

Proszę Cie człowieku  to może niech rezerwa włącza się zaraz za tzw CPN-em bo może ktoś będzie chciał jeździć na oparach 100 lat

To jest coś czym doskonale zabezpiecza się Hyundai a IDEALNIE wymiguje się od naprawy SERWIS a nas klientów mają jak zwykle w D...

Rezerwa włącza się co najmniej o 50 km ZA SZYBKO

tomilipin:

--- Cytat: "Limakos" ---Do stacji dojechałem po jakiś 5 km.
--- Koniec cytatu ---
jakichś :roll:

wtom:

--- Cytat: "fryc86@poczta.onet.pl" ---Spalanie 7,6 - 8,0 L na 100 km

[ Dodano: 2018-07-27, 13:05 ]
Widze ze kolega to jest Dyrektorem Serwisu lub Multisalonu !!!

Dziura w całym - zawsze proste rozwiązanie rezerwa włącza się gdy w baku jest 6 l i jest ok nie ma strachu jedziesz na Stacje i tankujesz ale jakim trzeba być OSZOŁOMEM żeby zabezpieczać samochód przed czymś 12 - 14 l przed czasem !!!

Proszę Cie człowieku  to może niech rezerwa włącza się zaraz za tzw CPN-em bo może ktoś będzie chciał jeździć na oparach 100 lat

To jest coś czym doskonale zabezpiecza się Hyundai a IDEALNIE wymiguje się od naprawy SERWIS a nas klientów mają jak zwykle w D...

Rezerwa włącza się co najmniej o 50 km ZA SZYBKO
--- Koniec cytatu ---

po pierwsze niestety nie jestem dyr. ani nie mam nic wspólnego z tym - nie trafiłeś
po drugie chyba to twój pierwszy samochód   ;-) bo większość aut różnych marek ma rezerwę na
poziomie 8l w baku (oczywiście dotyczy to baków 50-70l
po trzecie brak paliwa lub niski jego poziom w baku zawsze kończy się problemami. kiedyś padały pompy paliwa co kosztują 150zł a jak zatrzesz pompę wysokiego w GDI to się popłaczesz
chociaż, kto bogatemu zabroni  :-P

poziom rezerwy to zawsze jakiś kompromis pomiędzy trwałością części a głupotą użytkownika

Limakos:

--- Cytat: "tomilipin" ---
--- Cytat: "Limakos" ---Do stacji dojechałem po jakiś 5 km.
--- Koniec cytatu ---
jakichś :roll:
--- Koniec cytatu ---

:oops:
 :lol:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej