Forum > i30 PD

PROBLEM Z BAKIEM

(1/17) > >>

fryc86@poczta.onet.pl:
Witajcie

Odkąd kupiłem we wrzesniu i30 nie moge zatankować wiecej niż 42 L mimo ze wskazniki pokazuja np 9 km do tankowania.

Diagnoza serwisu pływak czy (smok) nie dosięga do dna baku i ponad 8L zostaje nietknięte - strasznie irytujący temat bo trzeba co chwile tankowac a jednak 8 L to jeszcxze 100 km

DAJCIE znać kto jeszcze ma taki problem

Pozdrawiam

Michał:
U mnie wyglada to podobnie. Jak kupilem używke i tankowalem 2-3 razy to wchodzilo okolo 50 litrow ( zasieg wtedy bylo kolo 560 km). Teraz tankuje i wchodzi okolo 42 litrow ( tankowanie na rezerwie) - zasieg okolo 460 km. Myslalem ze to problem dystrybutora na stacji w tesco.... wychodzi na to ze nie?
dowidywales sie moze w ASO co z tym zrobic?

fryc86@poczta.onet.pl:
Taaaaa

Czekać dałem im czas (bo była to moja 3 wizyta od wrzesnia w tej sprawie no i błędu AEG) więc stwierdziłęm że w dniu 22.02.2018 udaje sie do nich i mają coś zrobić a na ten czas żądam auta zastępczego i zobaczymy co zrobią - oficjalnie pismo do Hyundai Polska i niech walczą !

Bo czekać mam na akcje serwisową ...albo nie wiem na trzęsienie ziemi ... tłumaczenie jest takie samo wie pan to nowy samochód w sumie to nawet nie ma jeszcze części zamiennych dostępnych itp itd ...

Jackos:
Mój i30 ma tak samo, zastanawiam się czy to nie z powodu jeżdżenia po mieście i stosunkowo dużego spalania na 100km. Wtedy komputer pokładowy zmniejsza zasięg i być może także wcześniej (przy większej ilości pozostałego paliwa) zapala kontrolkę rezerwy.

Czy moje domysly mają sens? ;)

Michał:
Zależy co wg. Ciebie to duże spalanie na mieście? Mi obecnie wskazuje 8,2/3 l/100km. Wiec wydaje mi się, że nie jest  to bardzo dużo.  W ostatnich kilku tygodniach w dużych korkach nie jeździłem. Ogólnie jeżdżę cyklem mieszanym - 50/50 miasto-autostrada.

Niemniej ~10l to dosyć sporo, jeśli chodzi o rozjazdy komputer/rzeczywistość ;/

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej