Forum > i30 PD
PROBLEM Z BAKIEM
marcoxhyun:
No pytanie za 100 pkt czy problem jest tylko z czujnikiem (pływakiem) ze opada do zera gdy jeszcze jest paliwo.
Może być ,że i pompa (ssak) też pozostaje nad poziomem paliwa które zostało w baku i mimo że paliwo będzie to pompa będzie w powietrzu i nie będzie pobierała paliwa.
Ktoś rozkręcał/ sprawdzał?
Może ktoś przetestował ile można przejechać km po opadnieciu wskaźnika paliwa do zera?
wtom:
--- Cytat: "Leszek64_64" ---
Dane podawane w specyfikacjach to totalne bzdury
--- Koniec cytatu ---
nie zawsze :-P
p.s.
mój (co prawda nie i30 ale tez hyundai) pali książkowo, więc nie narzekam.
W specyfikacji jest:
miasto 11 w rzeczywistości 9.5-10.5
miesz. 7,8 w rzeczywistości ok 8
trasa 6,8 w rzeczywistości 7-8
co do problemów z bakiem, to podobnie mam w elantrze XD ale szczególnie jak stoi po kątem na podjeździe, później wskaźnik głupieje i pokazuje rezerwę
tomilipin:
Jak już pisałem wcześniej, można zejść nawet poniżej katalogowego spalania, ale kosztem czasu, a więc wolniejszej jazdy.
Poniżej fotka zegarów - tym razem osiągnąłem 4,9 l/100 km na tej samej trasie co wcześniej (traktory, ciężarówki, bez wyprzedzania bo z naprzeciwka ruch duży).
fryc86@poczta.onet.pl:
Słuchajcie jest sukces - ale niewielki bo wiem na czym stoję !!!
Jezdziłem do konca paliwa i WNIOSKI:
- rezerwa włącza sie gdy wskaznik kilometrow wskazuje 40 km do konca paliwa
- po 40 km wyskakuje symbol (---) - czyli jeździmy ale nie wiemy jeszcze ile
- ja juz wiem od momentu włączenia się rezerwy możemy przejechać dynamiczna jazda 149 km wiec tak czy tak cos jest nie tak - ALE NIC Z TYM NIE ZROBIĄ bo to POLSKA i nikogo nie obchodzi ze klient mówi ze to nienormalne zeby rezerwa włączała sie 12 czy 14 l przed końcem baku !!!
Limakos:
--- Cytat: "fryc86@poczta.onet.pl" ---- ja juz wiem od momentu włączenia się rezerwy możemy przejechać dynamiczna jazda 149 km
--- Koniec cytatu ---
A jakie miałeś średnie spalanie wg elektroniki silnika w tym momencie?
Ja wczoraj doszedłem do rezerwy i również zapaliła się w okolicach zasięgu na poziomie 40 km. Do stacji dojechałem po jakiś 5 km. Na stacji zatankowałem równe 20 litrów i wskaźnik poziomu paliwa pokazywał trochę ponad połową. Średnie spalanie na poziomie 7.8 l/100 km.
Faktycznie widać, że w baku zostaje ok. 12 litrów od momentu zapalenia się rezerwy. Porażka.
Nawigacja
[#] Następna strona