Forum > Zakup Hyundaia

I40 czy Tucson

<< < (3/9) > >>

mlodyksiegowy:
Między czasie urodził się jeszcze jeden pomysł, można kupić rocznego i40 1,7 crdi comfort z przebiegiem 25- 35tys km za cenę około 10-12 tys zł mniej czyli około 70 - 73 tys zł. Samochody są po wynajmie rocznym lub dwuletnim od z gwarancją co myślicie o takiej opcji :roll: ?

Oczywiście bezwypadkowe z pełną dokumentacją fotograficzną i serwisową, jeśli coś było robione są zdjęcia, dodatkowo w przeciągu 30 dni można wymienić samochód na inny.

Alfred:
Opcja spoko. Sprawdz go jednak w jakims innym ASO. Bierzesz to od dealera Hyundaia czy jakiejs firmy leasingowej? Ja bralem poleasingowy i oprocz gwarancji Hyundaia mam tez jeszcze rekojmie u leasingodawcy. Zatem to co mi wypunktowali w ASO co do zrobienia jest, to potem przed odebraniem samochodu mi zrobil. Oprocz rzeczy typowo z gwarancji Hyundaia tez wymienili mi klocki, tarcze, amortyzatory itp. takze czesci eksploatacyjne:) zapytaj czy takie cos tez bedziesz miał, zebys na dzien dobry nie musial sam wymieniac:) ale polecam wziasc go do jakiegos ASO i go sprawdzic, nawet jak masz pewnosc ze nic z nim nie powinno sie dziac. 300/400 zl, a bedziesz spokojniejszy :)

mlodyksiegowy:
Mam jeszcze takie pytanie jak się ma silnik w i40 115km vs 141km? (dawniej chyba 115 vs 136km). Różnicy kilka koni natomiast ten słabszy ma niżej moment obrotowy osadzony bo już przy 1250 obr.
No i jak z awaryjnością? Teoretycznie ten mniej wyżyłowany powinien być trwalszy, ktoś się orientuje czy silniki po lifcie miały również wtryskiwacze elektromagnetyczne?

waszek_rmc:
Fakt, 115 osiąga niżej maks moment - ale to tylko 260NM...  vs 340 w 141 KM. Zapewne trochę szybciej nastepuje zryw w wersji 115KM, ale po chwili 141 go przebija.Trzeba porównać przebieg momentu pomiędzy wersja 115 a 141KM, na wykresie pewnie wszystko widać Wersja 115 po lifcie chyba nie została zmieniona w ogóle  -typowo silnik flotowy. Natomiast 141 mam 5 kucy więcej, większy moment i niżej go osiąga (od 1750 obr/min)

Musiałbys się przejechać wersją 115KM, chwalą sobie... tu pewnie chodzi o odczucia.

mlodyksiegowy:
A ty kolego jaki masz? Różnica w cenie nie jest duża bo 4tys zł natomiast tak sobie policzyłem, że mamy 6,76 KM ze 100cm3 vs 8,29 KM ze 100cm3 - silniki podejrzewam, iż są bardzo zbliżone konstrukcyjnie natomiast pytanie jak większy moment + więcej KM wpływa na sprzęgło, panewki, układ korbowy

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej