Forum > Zakup Hyundaia
I40 czy Tucson
waszek_rmc:
No brakowało wysokiej pozycji - zwłaszcza wygodnego wsiadania. Auto mam pod domem, nie w garażu. wsiadam prosto z dość wysokiego chodnika, zatem podłoga i40 jest prawie równo z poziomem chodnika. W tucsonie było to o wiele wygodniejsze, ale mozna się przyzwyczaić :) Co do koloru, to dopiero biała perła daje super efekt, a ten wymaga dopłaty... Ja bym się skusił na białą perłę :)
Też mam 33 lata, mam kombi - czyli tatusiowóz :) Ale van to faktycznie dziadkowe :)
W i40 po lifcie fajowy jest przód, ten grill... światła. Bardziej mi podchodzą niż w tym co mam obecnie. Mimo wszystko i40 będzie mocniejszy, pewnei też i oszczędniejszy w eksploatacji.
Co do korozji, mam 5-latka i na łączeniu z dachem nie mam żadnego śladu, nawet po robocie (nikt n ie poprawiał wcześniej)... więc pewnei zależy od egzemplarza. W tucsonie też było zero rdzy, a auto miało swoje lata (2005 rok)
Alfred:
Moim zdaniem i40 lepsze i ciekawsze.
Prywatnie mam i40 kombi, ale w domu mam ix35 po lifcie (mniej wiecej Tucson jest podobny). SUVy zawsze mi się podobały i ix35 jezdzilem mi sie wygodnie ale jak przyszedl czas na wybranie dla siebie samochodu to zdecydowalem sie na I40. Duzo jezdze po trasie wiec postawilem na komfort i mozliwosc zapakowania samochodu. Jazda SUVem po autostradzie jest meczace. Opor i aerodynamika robi swoje. W SUVie fajniej sie jezdzi po miescie. Latwiej zaparkowac, nie boisz sie kraweznikow, wszystko widzisz i w nocy jak masz bi-ksenony to widzisz wszystko a tobie po oczach nie swieca. W I40 masz lepsze plastiki, ladniej wyglada, kolor niebieski (podswietlenie) wcale taki zly nie jest, masz samochod, którego nie spotkasz na kazdym skrzyzowaniu, pakowany i duzo wygodniejszy. Kwestia wazna tez jest silnika. Oba tutaj masz CRDI. 115Km to za malo moim zdaniem do Tucsona. 141 KM w I40 jest pewnie mniej wiecej podobne jak to 136KM przed liftem. Jest okej ale moglby byc troche wiekszy. Jechałem jedynm i drugim dalekie trasy. SUVem 800km nie do wytrzymania (moim zdaniem) a I40 "połykasz" tą trase. Jezeli masz zone/kobiete to dla niej latwiej bedzie wsiasc i jezdzic Tucsonem. I40 jest dlugi i kobiety sie boja ze nie zaparkuja. Przejedz sie jednym i drugim i sam ocen. Wieksza przyjemnosc z jazdy moim zdaniem jest I40. Nie boj gwarancji i DPF bo to jak cos sie zepsuje to wymieniaja a w ASO sa mili :) jak cos znajdziesz to od razu do nich jedz i narzekaj :) maja to zrobic:P
Moim zdaniem I40 ciekawsza ale Tucson tez fajny wybor:) oba sa ladnymi autami:)
mlodyksiegowy:
Żona ma swój samochód więc to nie problem :), no właśnie jechałem i jednym i drugim i lepiej mi się jechało Tucsonem (niestety oba benzynowe z małym motorem) więc to trochę nieadekwatne było.... Mnie interesuje sedan więc również tak pakowny nie jest a z drugiej strony chyba jeszcze stać mnie żeby raz w roku zapłacić za przywiezienie TV czy czegoś innego te 50zł więc tu chyba będzie ok.
Też się bardziej skłaniam do i40 ale:
- produkowany od 2011 więc trochę już trąci myszką no i zaraz pewnie będzie coś nowego... Z drugiej strony niedoróbki zostały poprawione i serwis wie jak serwisować te samochody
- utrata wartości większa niż w Tucsonie
- Tucson będzie gorszy na trasie (jak kolega wspomniał)
bagażnik w Tucsonie wydaje mi sie mały pomimo że katalogowo są podobne
- no i ten silnik......
Alfred:
No silnik tutaj robi swoje. Benzyna do takiego SUVa to slaby pomysl bo w trasie taki ix35 (mam tam benzyne) pali przy 150 km/h nawet 11 litrow. Diesel ci wezmie w Tucsonie pewnie kolo 8l moze troche mniej. No ale dynamika jazdy jest z przewaga dla I40. Co do sedana to nie wiem:) mi sie nie podoba akurat I40 w sedanie. I40 to jedno z nielicznych aut gdzie kombi jest ladniejsze od sedana (moim zdaniem) :) Czy wprowadza cos nowego to nie wiem. Mozliwe ze tak i pewnie z mocniejszym silnikiem bo tym obstawiam ze przegrywaja jeszcze z Avensis czy Mondeo. Co do spadku wartosci to sie nie wypowiem bo nie wiem. Jednak roznica chyba bardzo duza nie bedzie. Tucson jest bardzo popularny w naszym kraju teraz i chetnie go ludzie kupuja. I40 jest troche "niszowa". Choroby wieku dzieciecego naprawili po lifcie. Masz trudny wybor:) moze ze te 5 tys co jest roznicy miedzy nimi dodaj sobie jakis gadzet :) i bedziesz bardziej pewny i40 :)
waszek_rmc:
Tucson popularny bo moda na suvy, przez to wszyscy jeżdżą...
W sedanie wolałbym Optimę, a w kombii tylko i40 :)
Za 5k więcej dodaj sobie dach panoramę i do tego białą perła :)
Nawigacja
[#] Następna strona