Forum > Tucson JM

[Tucson] wymiana rozrządu

<< < (4/22) > >>

mir2:
Dobra cena, robocizna ok 300 zł+części. Ale dowiedz się jakiej marki rozrząd, bo cena rozrządu jest w granicach 250-650 zł.+cena pompy 200-350 zł. Pompę najlepiej wymienić przy wymianie rozrządu, nawet jeżeli nic jej nie boli, jedno podejście i po sprawie.

y4r3k:
Dzieki,
faktycznie te czesci mają duży rozrzut cenowy. Rozrząd niedlugo bedzie robiony, razem z pompą (tym bardziej, ze to druga wymiana rozrzadu a nie wiem czy pompa byla wymieniana wczesniej).

salwek:
Jaka markę polacacie przy wymianie rozrzadu i pompy wodnej?

y4r3k:
Wiem, ze moj punkt nie stosuje jakis tanich zamiennikow... ale konkretnie bede wiedzial niedlugo co mi tam wsadza.
btw. Jednak robie bez pompy wody, bedzie sporo taniej za czesci i troche taniej za robocizne. W dokumentacji serwisowej jest przewidziana tylko kontrola pompy a jej awaria nie jest tu taka grozna.

[ Dodano: 2013-05-27, 18:19 ]
Rozrzad bez pompy kosztowal mnie 607zl z czego 300 za robocizne. W tym wymieniono tez 2 paski od alternatora.
W benzynach 2.0 rozrzad zmienil sie w modelach po 2006 roku i jest podobno ok 100zl drozej. Moj jest akurat ten tanszy choc rocznik 2006 :) Warto pamietac o tych roznicach przed wymiana.

bobek310:
U mnie zaczęła puszczać pompa wodna. Zdecydowałem się na wymianę razem z rozrządem, jako że nie wymieniałem przy kupnie samochodu.
Koszt:
- robocizna - 450,00
- pompa  - 180,00
- rozrząd -  360,00

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej