Forum > Tucson JM

[Tucson] wymiana rozrządu

(1/22) > >>

wald:
Czy trzeba wyjmować silnik do wymiany rozrządu w crdi 140km? (bardzo mało miejsca na dobranie się do niego). Różne już rzeczy słyszałem na ten temat.

bartekzg:
wg mechanika trzeba, wg ASO nie. Wymieniłem rozrząd w ASO wraz z pompą wody paskiem napędu(klinowym) płynem chłodniczym, płynem wspomagania. Naprawa wyniosła o 300zł więcej niż u prywaciarza. (tam cena nie zawierała płynów i paska!) więc w gruncie rzeczy nie wiele drożej. dodatkowo wyjechałem umytym samochodem z umytym silnikiem.

zostałem bardzo pozytywnie zaskoczony.

piotrkiller:
do wymiany rozrządu w CRDI nie trzeba wyjmować silnika!!!!!!!!!!! NIEEEEEEEEEE
TRZEBAAAAAAAAAA!!!!!!!!Jezeli ktoś tak twierdzi to albo się nie zna albo chce was oskubać na parę setek i stracić wasz cenny czas!!!!!!!!! Juz jest post na ten temat poszukaj dokładnie i poczytaj....

wald:
Dzięki z info. Bo w książce gdzie są opisane są rozrządy prawie wszystkich samochodów w uwagach jest napisane, że trzeba.

nni1972:
W styczniu wymienialem kompletny rozrzad plus pompa wody, w ASO Olsztyn zaspiewali 1950 pln, w prywatnym warsztacie wymienili mi za 950 pln.
Silnika nie trzeba wyjmowac, rozpinali tylko klime ktora pozniej nabili i po klopocie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej