Forum > Tucson JM
[Tucson] wymiana rozrządu
Bociek:
Ja wymieniałem w rozrząd przy 120 000 z płynami i pompą wody, diagnostyka komputerowa, zapłaciłem 1200 i 4 godziny pobytu w ASO. Silnika nie demontowali , zdjeli prawe koło od góry obudowy i wymienili rozrząd. Generalnie sprawnie i bez krzyku. Akurat miałem możliwość czy wkładają faktycznie te części które zamówiłem, dostałem fakturę i jeżdżę spokojnie.
wald:
Wczoraj wymieniłem rozrząd. Bez pospiechu zrobili to w 5 godz. Z robotę zapłaciłem 300 zł (wymiana rozrządu 250 zł, wymiana uszczelniaczy 50 zł). Przy okazji znaleziono przyczynę powolnego ubytku płynu której nie było widać, a wszystko zaczęło się po dużych mrozach, puściły opaski na wężach przy termostacie.
autorus:
Przy jakim prze biegu zmieniacie rozrząd? Standardowo 90kkm?
nni1972:
U mnie byl wymieniany przy 120000 tys. ( poprzedni wlasciciel ), sam osobisce wymienialem przy 215000 tys., mechanik stwierdzil ze do 240000 tys. smialo mogl smigac. Jak wyjol paseczek to byly na nim jeszcze wszystkie napisy.
wald:
u mnie wyjęty wyglądał jak nowy, a że kupiłem samochód używany to w związku z brakiem zaufania co do przebiegu- 68 tys. wymieniłem aby mieć spokój. Wg instr. co 120 tys lub 6 lat, a kia z tym samym silnikiem co 140 tys.
Nawigacja
[#] Następna strona