Forum > Getz
[Getz] Hyundai Getz 1.1 jakie świece
Scorpio:
Może zamiast zrzucania głowicy zapuścić do środka jakiś magnes? Powinien zebrać resztki gwintu pod warunkiem że porcelana w świecy cała...
robaszek127:
Można ale czy jest gwarancja wygniecenia opiłków i resztek gwintu. Niestety tu jest spore ryzyko bo to nie kawałki plastyku czy aluminium. Najlepiej popytać się jakiegoś znajomego mechanika bo szkoda porysować cylindry bo to dużo gorsza rzecz niż zrzucanie głowicy.
Dziwne są te świece bo nigdy nie widziałem by tak się rozleciała jakaś. Nawet bardzo stare się nie rozlatują.
maniek21:
Cześć.
Zakupiłem ostatnio parę części do Getza, m.in. rozrząd, paski, filtr powietrza i przypomniałem sobie, że świece dawno nie zmieniane.
Gdzieś mignął mi post odnośnie tego, że te z Francji się nie nadają (NGK).
Kupowałem w sklepie polecanym, bardzo fajnym. Paski z Contitecha tak jak chciałem, natomiast o świecach przy zamawianiu dowiedziałem się, że na pewno będą koreańskie.
Przyszły Made in France. Machnąłem ręką i wziąłem.
Teraz zastanawiam się czy słusznie. Świece NGK Made in Korea podobno praktycznie niedostępne.
Czytałem o jakiś Denso, polecane niby, ale to akurat do japońskich samochodów.
Sam model pasujący jest, ale ma inną przerwę, trzeba by ustawiać pewnie itp.
Teraz pytanie - zakładacie Made in France? Są jakieś problemy?[/center]
robaszek127:
Ja kupiłem getza na świecach NGK i to francuskich. Oczywiście naczytałem się, że o szajs bo zawsze miałem ngk ale japońskie. Co dziwne nadal śmigają więc chyba trafiłem na dobre. Dawniej zadowolony byłem z świec champion jeździły 50tys i nadal były dobre.
Chyba z ngk bardziej trzeba obawiać się podróbek.
kosmos2011:
Maniek21 anim założysz nowy temat użyj funkcji szukaj (jest na górnej belce forum z lewej strony) znajdź podobny temat (może nie być tam odpowiedzi) i tam dopisz pytanie.
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=10386&highlight=%B6wieca
W Krakowie w ASO dostaniesz oryginalne świece (Korea) po ok. 12 złotych za sztukę.
Próba oszczędzania w tym wypadku jest nieopłacalna.
Nawigacja
[#] Następna strona