Forum > Getz

[Getz] Hyundai Getz 1.1 jakie świece

<< < (2/5) > >>

kosmos2011:
Lepiej kupić oryginalne 18814-11051 (w środku opakowania NGK) lub Champion 18823-111012 i 18823-11101. Oryginał NGK różnica kilka złotych produkcja Korea, a nie Francja.

Rusek:
Przy wykręcaniu świec jedna się ułamała, co robić? cały gwint został w silniku i ani drgnie... nie mam też go jak zbytnio złapać, zdjęcie też ciężko zrobić by go uchwycić.

Wymieniałem świece już wiele razy w innych swoich samochodach i nigdy coś takiego mi się nie zdarzyło. Swoją drogą świec w takim stanie dawno nie widziałem...

Scorpio:
Proponuje wbić odpowiedni śrubokręt lub pilnik i wykręcić. Nie zaszkodzi odrobinkę psiknąć jakimś smarowidłem (wd 40 lub podobny).

tutaj masz przykłady:
https://www.capri.pl/forum/363214
//www.youtube.com/watch?v=tGXcNQMyzJg

robaszek127:
Dziwna sprawa. Możliwe, że miałeś właśnie jakąś podróbkę świec lub ktoś wkręcił na chama. Jeśli jakieś resztki dostały się do cylindra to zostaje zdjęcie głowicy inaczej możesz narobić bigosu typu porysowana gładź cylindra.

Rusek:
Nie wykluczam że mogło się coś dostać, samochodu jeszcze nie odpalałem ale drugą część wykręciłem płaskim śrubokrętem tak jak pisał Scorpio. Jest gdzieś jakiś poradnik jak zdjąć głowicę w Getzie ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej