Kiedyś zgłębiałem temat i rozmawiałem ze starym fachurą, który zajmował się naprawą i regeneracją wtrysków. Twierdził, że tolerancje można uzyskać, ale tylko w przypadku nowych wtrysków i z tego co pamiętam wynosi ona 20 %, ale do tego również są potrzebne pomiary ciśnienia i czas rozpylania, które można jedynie uzyskać sprawdzając na maszynie. Poza tym, uświadomił mnie jakim błędem jest sugerowanie się testem przelewowym, a mianowicie zakładając np. na Twoim przypadku, że wszystkie 4 wtryski mogą już puszczać, 3 mniej, a 1 więcej, zakładając fałszywą tolerancję można by uznać, że wszystko jest w normie, a w rzeczywistości jest zupełnie inaczej. Dlatego zawsze powinno się wymieniać, lub regenerować wszystkie jednocześnie i tak też postępują renomowane serwisy.
PS.
Jeżeli byś wyciągał wtrysk/wtryski to mam prośbę, abyś porobił foty zwłaszcza końcówek. Być może podejdą ze starszych modeli BMW, ten sam producent, wtyczki te same, góra wizualnie ta sama, jeżeli dół się zgodzi, to koszta pójdą przez pół.