Forum > i40 VF
[i40 VF] Olej skrzynia manualna
kielta82:
jesli chodzi panowie o zmiane biegow to mi haczy ze tak powiem na 1 i 2 biegu,tak jak piszecie cos jest narzeczy jesli chodzi o temperature,u mnie zauwazyłem ze jak stałem na postoju z poł godziny na klimatyzacji wlaczonej i potem chciałem ruszyc to ledwo 1 i 2 mi wchodzily nie wiem o co chodzi,co moze miec wspolnego klimatyzacja z biegami??
Alfred:
Mysle ze klima raczej nie. Bardziej temp otoczenia + rozgrzanie auta. Pytalem raz o te biegi w ASO to oni stwierdzili ze ich zdaniem biegi chodza lepiej niz w nowym samochodzie, a że w I40 skrzynia tak dziala i oni o tym wiedza. Ja pewnie za jakis czas odwiedze ASO i poprosze o ponowna weryfikacje bo moim zdaniem zdrowe to to nie jest dla auta;/
kielta82:
No dokladnie jak piszesz dziwna sprawa z tymi biegami,u mnie tylko jak pisalem wczesniej lekko haczy na 1 i 2 ,na sucho ze tak powiem elegancko wchodzi,juz zaczelem sie obawiać ze sprzeglo siada,ale na drigi dzien po odpaleniu juz bylo jak zawsze,wiec nie rozumiem tego przypadku,gdzies czytalem na forum ze jak tobpisali TEN TYP TAK MA
Alfred:
No ma. Jednak nie jest to przyjemne jak stoisz w na swiatlach w miescie w zimie i chcesz 1 wrzucic a ci bieg nie wskakuje;/
waszek_rmc:
To powiem, że jakaś faktycznie tragedia. Skrzynia w i40 idealna nie jest, ale takich problemów nie mam. Zmieniałem olej ponieważ mam skazę po poprzednim aucie, kiedy go poprostu zabrakło :)
Nekałbym serwis, bo to coś nie tak
Nawigacja
[#] Następna strona