Forum > i40 VF

[i40 VF] Olej skrzynia manualna

<< < (4/11) > >>

orzelek:
A co powiecie na olej TITAN SINTOPOID LS SAE 75W-90 fusch zaleca taki macie może zdjęcie gdzie jest korek spustowy i którym zalewac?

borowa2:
Jak tam ktoś wymieniał olej na ten TITAN SINTOPOID LS SAE 75W-90, do i40 w benzynie właśnie ten jest zalecany na stronie Fusha

Co do FUCHS TITAN SINTOFLUID 75W80 GL-5 jest to juz trochę inna klasa bo GL-5 ale ponoć akurat ten olej czasem można stosować w klasie GL-4.

U mnie występuje problem z haczeniem drugiego biegu szczególnie ostatnio, pewnie dlatego tez że okres zimowy ale wcześniej tego nie było. Irytuje mnie to strasznie wiec zacznę od wymiany oleju.

Jak ktoś miał podobny przypadek i odczuł poprawę po wymianie oleju to czekam na post :)

Przemek:
Witam, chciałbym wymienic olej w przekladni tylko nie wiem gdzie jest otwor wlewowy, może ktoś pomoze. Silnik 1.7 2013r. nie wiem jakie jest oznaczenie skrzyni.

Maucinek:

--- Cytat: "borowa2" ---Jak tam ktoś wymieniał olej na ten TITAN SINTOPOID LS SAE 75W-90, do i40 w benzynie właśnie ten jest zalecany na stronie Fusha

Co do FUCHS TITAN SINTOFLUID 75W80 GL-5 jest to juz trochę inna klasa bo GL-5 ale ponoć akurat ten olej czasem można stosować w klasie GL-4.

U mnie występuje problem z haczeniem drugiego biegu szczególnie ostatnio, pewnie dlatego tez że okres zimowy ale wcześniej tego nie było. Irytuje mnie to strasznie wiec zacznę od wymiany oleju.

Jak ktoś miał podobny przypadek i odczuł poprawę po wymianie oleju to czekam na post :)
--- Koniec cytatu ---

Nie wiem czy już jesteś po wymianie bo dopiero teraz przeczytałem ten post. Mam u siebie identyczne problemy z haczeniem 2ki. W zimę jest bardzo uciążliwe. W lato im bardziej gorąco tym biegi wchodzą lepiej. Na zimnym silniku nawet w lato jest problem z 2ka do momentu przejechania ok 10+ km. Powracając do wymiany oleju, ja robiłem ja na jesieni zeszłego roku. U mnie brak znaczącej poprawy, co wskazuje na to ze to nie problem oleju. Haczenie 2ki + czasem ciężej wejdzie 3ka, miałem od zakupu auta 2lata temu przy przebiegu 92tys km. Teraz mam 140tys. Przez jakiś czas zastanawiałem się czy to nie sprzęgło ale wtedy nie było by różnicy przez zmienię temperatury otoczenia. Słyszałem tez o wadliwych skrzyniach biegów, które były wymieniane na gwarancji. Czy ktoś z kolegów ma podobne problemy? Może już komuś udało się zdiagnozować przyczynę?

Alfred:
Mam podobny problem. Ogolnie nie wiem czy jest to normalne ale zmiana biegow jest bardzo glosna i wyraznie slychac jak pracuje. Nie wiem czy jest to normalne czy nie;/  przebieg mam 82 tys

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej