Forum > Santa Fe SM

Zwiekszenie mocy silnika ale nie Chip Tuning Box

<< < (3/7) > >>

Ericsson:
Ja mam dwa przyklady, ta sam moc po kazdy zachwala i roznica w cenie
pierwszy zaklad sprawdzony na skodzie octawi, ale wpisany jest hyundai
http://tuningchip.se/en/hyundai/302-santafe/1177-20-crdi-82-kw-112-hk

i drugi, trzecia opcja

http://44tuning.pl/chip-tuning-hyundai-santa-fe-2.0-crdi-113-km

Robik:
1.6TDI w VW Jetta, który chipowałem w Tuneforce w Poznaniu wystepuje normalnie w 3 wersjach 75 90 i 105KM od 2014r 120KM(Passat) poszczególne silniki nie różnią się niczym innym jak tylko mapą wtrysku, podniesienie mocy z 105KM na 140KM daje wyraźnie wiekszą moc, która wykorzystuje tylko w trasie podczas wyprzedzania zestawów ciągnik/naczepa, moment obrotowy wzrósł z 240nm na 290nm. Co do trwałości silnika przed decyzja poczytałem różne fora i rozmawiałem z ludzmi, ktorzy maja chipa zrobionego od nowosci i przejechali prawie 100tys km - zero jakichkolwiek uszkodzeń czy wczesniejszego zuzycia.
Reasumując dobrze zrobiony chip i rozsadny uzytkownik to dobrana para gwarantująca długotrwałe bezproblemowe uzytkowanie pojazdu.Box to tylko i wylacznie oszukanie komputera dzieki czemu ECU mysli ze podaje mniej paliwa niz w rzeczywistosci i poprzez wieksze dawkowanie ON zwieksza sie moc silnika. W mojej Jettcie spalanie spadło o 1l w miescie i okolo 0.5l w trasie co pokazuje ze dobrze zrobiony chip moze zoptymalizowac nie tylko osiągi ale rowniez ekonomikę silnika.

Gienek:
Witam ja u siebie  zwiększyłem moc o 25% z 113 km na 141km i 255 ntm na 318 dwa lata temu i jestem zadowolony.  Z silnikiem nic się nie dzieje jeżdżę normalnie, a jak trzeba jest czym przycisnąć. Spalanie wzrosło wiadomo o jakieś 1,5 litra.
W razie czego mam stara mapę i jak będę chciał wrócić do starych ustawień nie ma problemu.

Ericsson:
Ale spalanie wzroslo Ci caly czas bo slyszalem ze niby nawet sie obniza w codziennej jezdzie?

Gienek:
Wzrosło o 1 litr

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej