Forum > Santa Fe SM
Zwiekszenie mocy silnika ale nie Chip Tuning Box
berni:
Witam, mogę coś powiedzieć o zwiększeniu mocy w naszych autkach jak i ogólnie. Każde auto jakie miałem oczywiście ON podnosiłem moc. W Hyundaiu Santa fe najlepsze okazało się spalanie dlatego iż na trasie przy 90 km/h pali mi 5.2 do 5.4 L co jest moim zdaniem niezłym wynikiem. Na mieście od 6.5-7.6L ale to już czasem powoduje ciężka noga. Dodam że koła mam 225/70/17. W trakcie zmiany mapy został również wyłączony EGR. Moc przybyła lecz niestety nie tak duża jak bym chciał a to z tego względu, że prawdopodobnie miałem, mam uszkodzony chyba wtrysk choć ciężko to stwierdzić ale na dniach będę to sprawdzał.
Ericsson:
Ale o ile ile i w jakim silniku zwieksykem moc?
berni:
Silnik 2.0 113km po zrobieniu mapy wyszło 120 ale po zalania środków do czyszczenia wtrysków i v-powera samochód zaczął jeszcze szybciej chodzić. Dałem dupy że nie zrobiłem hamowni przed modyfikacją bo możliwe ze miało mniej koni. Silnik chodzi równo ale od samego początku jak kupiłem auto po odpaleniu na zimnym przez niecałą minute auto dymi na bialo-niebiesko ale oleju nie bierze o dziwo więc nie wiem czy to wina wtrysków czy możę nie spala calkowicie i zostaje coś na wydechu. Wiem że auto można śmiało do 140 podnosić o ile silnik i inne rzeczy takie jak sprzęgło jest w dobrym stanie. Na chwilę obecną najbardziej podoba mi się spalanie teraz po mieście nie przekraczam 7 l
Ericsson:
ja jeszcze nie zrobilem ale auto mam z napendem na 4 kola i automatem i o ten
automat mi chodzi czy sie cos nie wysypie :shock:
volcan:
180KM benzyniaka wytrzymuje - fakt, że w dieslu jest większy moment obrotowy, ale nie powinno nic się złego dziać.
Nawigacja
[#] Następna strona