Autor Wątek: Problem z kamerka cofania  (Przeczytany 14505 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline andy19614

• Giełda
linie pomocnicze kamerka cofania
« Odpowiedź #30 dnia: 31 Sierpień 2017, 22:16:15 »
Kosmos opisalem temat na elektroda i cisza , musisz mnie naprowadzic co zrobic aby na wyswietlaczu pokazaly sie linie pomocnicze z kamery cofania .Kamerka dostaje 6v niby wszystko połączyłem tak jak bylo na schematach od Ciebie.Wyswietlacz nie posiada opcji wl lub wylączone linie, one idą sygnalem z kamerki .Tylko gdzie one się podzialy.W kamerkach z aukcji są linie i mirror i mozna te funkcjie wyłączyc przecinając zwore(TAKIE KOLOROWE DRUCIKI) zeby ktos podał gdzie one są podłączone.Moze jakiś schemat cokolwiek na temat tej zwory.

Offline drag220

• HKP
  • **
Kamera cofania, jaka (zamiennik)?
« Odpowiedź #31 dnia: 13 Październik 2017, 18:35:18 »
Witam, moja kamera cofania przestała działać, rozebranie i czyszczenie jej nie dało efektu. Nowa oryginalna odpada ze względu na cenę (chyba że ma ktoś taką kamerkę w fajnych pieniążkach), jaką inną kamerą można ją zastąpić? Moje auto to i30 GD kombi.

Offline kosmos2011

• Giełda
Problem z kamerka cofania
« Odpowiedź #32 dnia: 13 Październik 2017, 20:15:30 »
Oryginalna kamer ma numer 95760-A6100 (nie połączona z wyświetlaczem w lusterku i nie zamontowana w tylnym logu Hyundai).

Może coś od innego modelu będzie pasować także od Kia, lub poszukaj jakieś "uniwersalnej" z opisem że do i30.

Znalazłem jeszcze TSB HFR15-92-C471-GDE na wymianę kamery https://www.dropbox.com/sh/1auqht0n8mzs93m/AAB6Erl3HssV-7LQuJq4JNIHa?dl=0