Autor Wątek: Tylny zderzak  (Przeczytany 5205 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dziadek

• HKP
  • **
Tylny zderzak
« dnia: 28 Grudzień 2016, 12:23:41 »
Witam -

oświećcie mnie do końca koledzy, jak rozpoznać czy tylny zderzak w danym Tucsonie jest szeroki czy wąski. Czy nie chodzi czasami o dodatkowe poszerzenia przez nakładki boczne gdzie potrzebny jest zderzak szeroki, a gdy tych nakładek nie ma to mamy zderzak wąski? Z góry serdeczne dzięki.

Pozdrawiam -

Offline Krzecha

• Giełda
Tylny zderzak
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Grudzień 2016, 20:55:01 »
Cześć. Dokładnie jak mówisz, szeroki ma listwy dookoła całego auta a wąski ich nie ma ;-)

Offline dziadek

• HKP
  • **
Tylny zderzak
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Styczeń 2017, 12:07:21 »
Witam -

jeszcze jedna sprawa a mianowicie chciałbym się dowiedzieć, w jaki sposób przymocowana jest ta listwa ozdobna, która znajduje się na górze tylnego zderzaka  .

Pozdrawiam -

Offline elChapo

• HKP
  • **
demontaż tylnego zderzaka
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Kwiecień 2017, 22:42:53 »
Przymierzam się jutro do demontażu tylnego zderzaka, ale nie mogę znaleźć podpowiedzi. czy ktoś pomoże abym nie stracił całego dnia?

Offline Zbychu

• Giełda
Tylny zderzak
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Kwiecień 2017, 22:50:42 »
Dokładałem czujki parkowania i ściągałem tylny zderzak. Robota prosta, trzeba odkręcić po 3 wkręty po każdej stronie w nadkolach od strony zderzaka, dobrze się jest zaopatrzyć w dobry, krótki śrubokręt. Następnie od góry zderzaka są plastikowe kołki, trzeba je powyciągać, ale będziesz musiał ściągnąć tylne lampy, pod nimi są po dwa kołki na stronę. Od spodu zderzaka też są takie same kołki, wystarczy jak popatrzysz, od razu skojarzysz o co chodzi. Robótka bardzo prosta.

Offline elChapo

• HKP
  • **
Tylny zderzak
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Maj 2017, 16:16:52 »
u mnie też już czujniki zamontowane, demontaż okazał się prosty do wykonania