Forum > i30 GD

[i30 GD] Piski i skrzypienie kierownicy

<< < (2/3) > >>

macbag:
U mnie piski występowały w 100% jak był mocno przymarznięty. Więc im go zostawiłem im go na noc i oni sobie z samego rana wzięli na jazdę. Wyłapali od razu. Polecam serwis Eltrans w Opolu na ulicy Oleskiej.

rdx0:
Kolumna wymieniona( udało mi się nagrać "piski"). Inne auto w prowadzeniu. Brak skokowego oporu przy obracaniu kierownicą. Ale żeby nie było za słodko kierownica po wymianie skierowana parę stopni w prawo. Po następnej interwencji w serwisie poprawiona ale dalej nie idealnie. nie wiem czy to olać bo naprawdę jest prawie dobrze a może być gorzej?

Robson:
Witam.
Mam to samo, pierwsze skrzypienie wystąpiło po przejechaniu 300km. U mnie problemem jest to że skrzypienie nie występuje cały czas. Raz skrzypi a za chwilę już nie. Byłem z tym w serwisie ale tam nie skrzypiało. Nadzieja w tym że jest 5lat gwarancji.

rdx0:
U mnie też nie  cały czas. Sprawdź na filmie w linku macbaga ten dźwięk. Ja miałem identycznie.
Do czasu nagrania tego w moim aucie patrzyli na mnie jak na nieszkodliwego wariata. Po filmie natychmiastowa wymiana. Nikt nie chce ryzyka awarii układu kierowniczego po  oficjalnym zgłoszeniu i olaniu tematu przez serwis. Zmuś ich do obejrzenia filmu macbaga i poproś o przyjęcie zgłoszenia na piśmie. W Hyundai Motor Poland na pewno po dwóch (przynajmniej o tylu wiemy wymianach) już wiedzą że jest jakiś problem. Pokaż im  ten temat na forum i powinno być dobrze. U mnie tj.w Katowicach już po filmiku macbaga szło w kierunku wymiany, natomiast mój film tylko to przyśpieszył. Po co z tym jeździć i się wk...wiać. Poza tym nie wiadomo do czego finalnie to doprowadzi. Powodzenia.

Krzysiek:
U mnie też pojawił się problem ze wspomaganiem, chodzi skokowo, jest to dość uciążliwe szczególnie na obwodnicy,kiedy chce lekko skorygować tor jazdy.Co może być przyczyną.Zadna kontrolka się nie pali i nic nie stuka

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej