Forum > i30 GD
[i30 GD] Piski i skrzypienie kierownicy
macbag:
W mojej nowej i30 po przejechaniu ~500km pojawił się problem z popiskującą/skrzypiącą kierownicą. Piski pojawiają się przy jeździe na wprost i delikatnym kontrowaniu kierunku jazdy. Przy mocniejszych skrętach problem nie występuje. Wystarczy np. stanąć gdzieś na parkingu i trochę pokręcić i przechodzi.
Do ASO z tego powodu jeszcze nie jadę, bo jak będą manewrować przy wjeździe to na bank będzie cisza. Musiałbym chociaż coś im zasugerować. Może macie jakieś sugestie. Widziałem identyczny problem na youtubie w kiance, ale tam także w ASO byłą cisza i problem nie został usunięty.
Dźwięk jest podobny do skrzypienia mokrej podeszwy o pedały, lub po prostu gumy o gumę/metal
Poniżej wklejam linik do filmiku na Youtubie:
//www.youtube.com/watch?v=aufdwhY7AkA
rdx0:
Witam!
Niestety mam identycznie. Dodatkowo kierownica porusza się "lekko skokowo" na łukach. Auto kupiłem w listopadzie 2016, 1,6 GDI Hatchback. W serwisie w Katowicach i Dąbrowie Górniczej akurat jak pojechałem było ok. za dwa dni z powrotem piski. Napisałem trzy dni temu do nich i zamieściłem link do twojego filmu.
Na razie bez odzewu. A co tam u Ciebie?
macbag:
U mnie serwis zdiagnozował uszkodzenie kolumny kierownicy. Czekałem kilka dni na sprowadzenie części i 4h na wymianę. Wymienili całość i po problemie.
bobekos:
Najwidoczniej czy I lub II generacja a problem ten sam...
rdx0:
Ale udało Ci się wjechać na serwis z "piskami" czy zdiagnozowali to w inny sposób. Mógłbyś mi podać namiar na ten serwis bo u mnie chyba się nie dogadam.
Nawigacja
[#] Następna strona