Witam, mam kilka pytań odnośnie mojej elantry (polift), jest ona w wersji GLS czyli podstawowej. Teraz następujące pytania:
- najszersze możliwe felgi jakie mi wejdą
- jakie przeróbki będą potrzebne żeby wsadzić przedliftową deskę rozdzielczą i wstawić automatyczną klimatyzacje
- jakie amortyzatory/sprężyny wstawić aby obniżyć auto o jakieś 3-4 cm
- gdzie w Polsce można dostać elementy karoserii z wersji GT (atrapa grilla, spoiler)
- czym najlepiej zabezpieczyć podwozie i czy wymiana wydechu w dieslu na sportowy ma jakiś sens
maruda jesteś :mrgreen:
- najszersze możliwe felgi jakie mi wejdą - tylko metoda prób lub poszukaj na forach zagranicznych
- jakie przeróbki będą potrzebne żeby wsadzić przedliftową deskę rozdzielczą i wstawić automatyczną klimatyzacje - żadnych, deski są zamienne. wstawienie klimy auto wiąże się z dołożeniem czujników, wymianie panelu sterowania z wiązką elektryczną plus do tego wymiana całego agregatu nagrzewnicy i schładzacza z silniczkami sterowania klapami - nieopłacalne i nie wiele wnosi to komfortu
- jakie amortyzatory/sprężyny wstawić aby obniżyć auto o jakieś 3-4 cm - tu ci odpowie katalog producentów tych zabawek
- gdzie w Polsce można dostać elementy karoserii z wersji GT (atrapa grilla, spoiler) - raczej nigdzie, chyba że trafisz z rozbiórki
- czym najlepiej zabezpieczyć podwozie i czy wymiana wydechu w dieslu na sportowy ma jakiś sens, podwozia nie trzeba zabezpieczec bo raczej się trzyma dobrze, elantra gnije w standardowym miejscu (róg tylnego nadkola przy łączeniu ze zderzakiem, tylne blachy dołu nadkoli i końcówki progów tylnych, wydech sportowy w klekocie jest bez sensu