Forum > Tucson JM
Klekotanie silnika
waszek_rmc:
Nie chcę straszyć... ale u mnie niestety skończyło się na wymianie koła zmiennych faz rozrządu. Zaczęło się od klekotania. Podjedź do kogoś niech dobrze osłucha (koło znajduje się po prawej stronie silnika). Koszt nie mały... jak szybko to ok 1400 - 1500, jak poczekasz to za 1000 kupisz...
Coraz więcej G4GC na forum... problemy widać typowe się robią...
Kimiarizona:
kolego waszek a tobie też cichło to na ciepłym silniku? tutaj słychać to jak by z góry bardziej od strony kolektora ssącego ale z dołu tez może tylko dzwięk się tak niesie po silniku
waszek_rmc:
Dodano: 2016-11-08, 19:51
Różnie to było, zaczęło się od terkotania na ciepłym. Koło się zawieszało, stąd pewnie ten hałas. Nie mówię, że akurat u Ciebie to jest to, ale sprawdzić można.
[ Dodano: 2016-11-08, 19:52 ]
Dodam, że ja najpier słyszałem ten dżwięk pod silnikiem, potem po lewej stronie - od rozrządu.
Tutaj niesie się jak echo w lesie.
Kimiarizona:
u mnie dziwne że od dołu słychać i z tyłu silnika... mam filmik nagrałem chwilę temu tylko nie mam go jak dodać :-/ dziękuję za szybka odpowiedź
Shadows:
--- Cytat: "waszek_rmc" ---
Coraz więcej G4GC na forum... problemy widać typowe się robią...
--- Koniec cytatu ---
Zaczynają się sypać i stąd ta aktywność, ale spokojnie, za 5 lat znikną. Nie daje temu modelowi więcej niż 15-17 lat.
Filmik można wrzucić na Youtube, Vimeo, Wrzuta, Flickr, Dailymotion, Blip lub na zwykłą chmurę czy fejsa.
Nawigacja
[#] Następna strona