Forum > i30 GD
[I30 GD] "Mrugające" światła
pafciokrak:
No i diagnoza taka ze ... w sumie jej brak.
Zajezdzam rano do goscia, odpalam swiatla migotaja - szczegolnie na postojowkach widac - generalnie migaja zarowki, ledy nie, wskazniki tez nie.
Zapial jakis dziwaczny miernik, wszystko co mozliwe wlaczone - "prady" jak najbardziej w normie. Wszystko powylaczane - "prady" tez w normie.
Akumulator o dziwo sprawny (widocznie ja mam kiepki miernik bo mi malo pokazywalo w spoczynku, ale tu sam pomierzyl i jest ok).
Auto postalo ze 3-4 godz. i... dzwoni ze pare razy odpalali, czekali az obroty jalowe spadna i... nic nie miga.
Wiec albo mimo wszystko elektryk d...a (chociaz wszyscy go chwala a i ja robilem dawniej auta i bylo ok) albo nie wie co.
arni_23:
a zajrzyj kolego na alternator od strony komutatora, na włączonym silniku, czy jest duże iskrzenie na szczotkach. Strona komutatora to ta po przeciwnej stronie do koła pasowego. Czyli tam gdzie wchodzą przewody do alternatora, najlepiej po ciemku. Wtedy zauważysz czy jest duże iskrzenie. Jeżeli jest duże, to znaczy, że szczotki nie dolegają jak należy do bieżni komutatora, a to może skutkować mruganiem, a raczej pulsowaniem światła, żarówki będą pulsowały a ledy nie, gdyż są mniej wrażliwe na spadki napięcia. Pamiętaj, że pozycje i żarówki masz też z tyłu pojazdu, porównaj czy ta sama sytuacja jest z tyłu. Może to wcale nie jest wina alternatora. Jeżeli pulsowanie masz na pozycjach z przodu to powinno też występować i z tyłu. Jeżeli takowe pulsowanie nie występuje z tyłu ani w kabinie, to sprawdź powierzchnie styku na żarówkach pozycyjnych z przodu. Można blaszki podoginać w gnieździe żarówki, kup inne, nowe żarówki, chyba w5w. Koszt niewielki.
pafciokrak:
Niestety a moze stety mryga i przod i tyl i lampki osw. w srodku. Fakt ledy i podswietlenia zegarów/przycisków nie mrygaja.
Nie widac zeby cokolwiek iskrzyło.
W poniedziałek umawiam się z kolejnym magikiem :)
arni_23:
a zobacz jak wygląda ładowanie, stałe 14,3 Volta czy faluje.
Upierałbym się dalej przy tym alternatorze i szczotkach. Wszystko wskazuje na alternator, jeżeli mrugają żarówki to właśnie przez to, powinno jeszcze '"pierdzieć" radio. Może same szczotki są w porządku, a wymienić trzeba regulator napięcia w alternatorze. Przełącz radio na zakres AM i posłuchaj czy pierdzi. Pierdzenie będzie zwiększało częstotliwość w miarę zwiększania obrotów.
A rozumiem, że na wyłączonym silniku wszystko wraca do normy, więc aku i masę możesz wykluczyć.
bedik:
Proponuję sprawdzić masę auta ,szczególnie połączenie akumulatora z nadwoziem.Miałem taki sam objaw w i20 czyszczenie masy pomogło
http://www.hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=8351
Nawigacja
[#] Następna strona