jutro po południu zrobię tak jak piszesz
[ Dodano: 2016-10-27, 20:00 ]Witam,
Wiem w czym tkwi problem, z tyłu nie odbija mechanizm do którego linka jest zaczepiona,
przez co dotychczas po regulacji i zaciagnieciu recznego i opuszczenia recznego caly czas tarcza byla blokowana i ja poluznialem reduktorem tak mocno az tarcza robila obrót, a tak naprawde po zaciagnieciu nie bylo co naciągnać bo nie wrócilo do pierwotnego stanu.
Wymieniłem* zaciski tzn mój mechanik i wychodzi na to ze cos sknocił,..
bo nie odbija ten mechanizm po opuszczeniu recznego tylko jest caly czas w pozycji tak jak by "naciągniętej" przez co de facto niedalo sie wyregulowac .+
pytanie jak ściągnać wszystko tzn, zaciski , reduktor, spręzyny i ten mechanizm i spowrotem założyć.
Oczywiscie chce ten mechanizm ściągnąc po to by go oczyscić / przesmarowac tak by linka sie nie zacinała z tyłu tylko odbijałą spowrotem.
Prosze o pomoc,
Zrobiłem zdjecie tego elementu który sie nie cofa po opuszczeniu recznego, (zdjecie z tylu) , wiem ze mechanizm jest przy (szczekach) lecz niezrobiłem zdjecia

jest gdzieś filmik lub instrukcja krok po kroku jak wymienić oczyścić i założyć wszystko z hamulca ręcznego?
znalazłem filmik z BMW ale to inna marka wiec na pewno sie rózni

Zdjecie gdzie linka zaczepiona i nieodbija spowrotem po opuszczeniu