Forum > i30 GD
[i30 GD] Zabezpieczenie antykorozyjne podwozia.
lisekg:
Trwa więc akcja odrdzewiania. Zakupiłem lepszy odrdzewiacza APP i wosk czarny więc jak będę miał hultaja na podnośniku lub kanale zacznę walkę z rdzą na poważnie. Obecnie zapsikałem trzykrotnie wszystko odrdzewiaczem do stali firmy Dragon ale to za mało...
nadamus:
daj jeszcze cortanin F lub fertan (dość drogi ale lepszy), corine i podkład epoksydowy i bedzie spokój na kilka lat. ja tak zrobiłem z uniakiem (ale tam była tragedia- bo już na prospektach rdzewiał) ale wytrzymał 10 lat
robaszek127:
Cortanin, brunox czy inne rzeczy typu minia w hyundaiu tylko dają efekt na krótko. Sam próbowałem a i tak rdza znów idzie pod zaprawką a w pęcherzu tworzy się jakby woda a ocynk robi się czarny. Nie wiem co to za blacha ale nawet w maluchu tak nie miała rdzawo nalotu szybko.
piejar:
Ja mam 14 letniego i30 od nowości i niczego nie trzeba w nim było wtedy ani dziś konserwować. Wydech mam oryginalny do dziś.
Biadanie o jakości lakieru, blach, elektroforezy czytywałem w latach 2008-2010 na forach no i jakoś mojego nie chce zezreć. No i oczywiście wszystko kiedyś było lepsze. Nawet blacha na maluchu była lepsza niż w i30??? Śmiech na sali...
weuek:
--- Cytat: piejar w 14 Listopad 2022, 05:23:53 ---Ja mam 14 letniego i30 od nowości i niczego nie trzeba w nim było wtedy ani dziś konserwować. Wydech mam oryginalny do dziś.
--- Koniec cytatu ---
No popatrz, a 22.03.2020 napisałeś tutaj coś takiego (cytuję):
Przedwczoraj wlazłem pod swoje i30 z 2009 r i stopień korozji tylnego zawieszenia mnie przestraszył. Najgorsze, że gnije mocno rama główna tylnego zawieszenia.
Wyleczyło się samo?
Nawigacja
[#] Następna strona