Forum > i30 GD

[i30 GD] Zabezpieczenie antykorozyjne podwozia.

<< < (5/7) > >>

lisekg:
Mam pytanie czy tylna belka z wahaczami to tylko u mnie wygląda jak jeden wielki obraz rozpaczy? - rdza ją praktycznie zjadła...

robaszek127:
Popatrz lepiej na sanki pod silnikiem bo skoro tył rdzewieje z grubej blachy to co dopiero sanki z cieniutkiej. U mnie w getzie wyglądały jakby miały ze 100lat i pękły podczas jazdy.

lisekg:
No ładnie... Zastanawiam się czy go odkupić od firmy dla córki ale na razie to co zobaczyłem z tyłu mnie przeraziło... Wszystko zalałem odrdzewiaczem 
Wygląda dramatycznie i nawet UNO z którym przegrałem wojnę z korozją nie miało zawieszenia w takim stanie zardzewiałego  :-\

robaszek127:
Cały urok niestety Hyundaia, że ma słabe blachy może trochę lepsze od Mazdy ;D I co zauważyłęm nie pomaga zamalowanie bo i tak wychodzi ponownie rdza. Ja wracałem 100 kilometrów z złamanymi sankami zza Łodzi i cud że dojechałem. Co gorsza kolega mi pokazywał sanki od octavii z 2001 roku i zero rdzy a u mnie 2005r i sanki dziurawe plus przerdzewiały rury idące do stabilizatora. Tego nie widać za bardzo i można się ostro przejechać. Dlatego sam już raczej następny samochód nie wybiorę ze znaczkiem H.

acc24:
Tak było pwiedziane konserwacja nie zaszkodzi, najlepiej to zrobić jak auto nie ma korozji w profilach zamkniętych. Są też woski do podwozi, ja używam dinidrola, niestety ma barwę ciemno brązową, w rocznym aucie dobrze żeby wosk był transpentny.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej