Forum > Lantra / Elantra

[Elantra XD] Nie ma zamiaru zapalić

<< < (8/10) > >>

RaulC:
pterodaktyl, Parownik jest nowy. Jak był stary to też tak miałem. Wymiana niczego nie zmieniła.
kosmos2011, Dzięki za zdjęcie poglądowe. Ciężko będzie namacać bo mam po tej prawej stronie plątaninę różnych kabli. Ale próbę postaram się zrobić i opisać efekt.

kosmos2011:
Problem to jest ale z odkręceniem https://www.drive2.ru/l/9338880/

RaulC:
No to wczoraj zrobiłem próbę z czujnikiem temperatury. Swoją drogą męczyłem się strasznie ze znalezieniem złączki a ona była na wierzchu i wystarczyło po prostu ją rozłączyć. Efekt był taki, że zamiast piłować rozrusznikiem 4-6 razy po 2-3 sekundy auto zapaliło po dwóch krótkich. Wygląda na to, że jednak ten czujnik jest walnięty mimo, że jak się auto rozgrzeje to wskazuje normalnie. Zacząłem podejrzewać, że sam go załatwiłem wlewając uszczelniacz do chłodnicy. Niby miał się nie osadzać nigdzie wewnątrz a jedynie gęstnieć w styku z powietrzem uszczelniając wycieki. Możliwe więc, że jednak osadził się na bolcu czujnika.
Mam jeszcze jedną opcję do sprawdzenia. Spróbuję na chwilę podłączyć cewkę od Getza i sprawdzić czy odpali od ręki zamiast za 2 razem.
Ponieważ i tak czeka mnie remont silnika (wymiana pierścieni i uszczelniaczy zaworów bo bierze za dużo oleju) to przy okazji wymienię chłodnicę i czujnik.
Efekt manipulacji z cewką opiszę później.

EDIT: Kosmos - dzięki za te ruskie zdjęcia. pomogły zlokalizować złączkę czujnika.

sasek941:
Jaki przebieg masz w Elantrze?

RaulC:
Jak na rocznik 2001 to nie za wiele - 225tys. z czego prawie 200 tys. na LPG.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej