Forum > Lantra / Elantra
[Elantra XD] Nie ma zamiaru zapalić
RaulC:
Odgrzeję kotleta.
Wie ktoś gdzie jest czujnik temperatury? Też mam problem z odpaleniem i muszę na 4-6 razy odpalać. Paliwo się nie cofa, bo test z kilkukrotnym załączeniem pompy efektu nie dał a odpala coraz gorzej z rana.
Najśmieszniejsze jest to, że im zimniej tym lepiej odpala, chociaż jak się rozgrzeje to nie ma problemu. W zeszłym roku wymieniłem pompę paliwową, regulator przy listwie i końcówki wtrysków (niestety na używki bo nowych nie widziałem w sklepach, nawet w foxie). Przez jakiś czas było lepiej po czym pewnego dnia przy dodawaniu gazu wywaliło mi checka, szedł jak krowa i od tego czasu ma problem z odpalaniem i jest coraz gorzej.
Chcę sprawdzić ten czujnik odłączając go i próbując odpalić. Wiadomo, że jak odpali to znaczy, że jest od do wymiany. Chyba, że problemem jest nieco cieknąca chłodnica.
Proszę o szybkie wskazówki co do miejsca położenia tego czujnika.
kosmos2011:
Uzupełnij profil (jest na górnej belce forum) o typ silnika post#31 http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2752&start=30
Czujnik temperatury jest przy termostacie. Nie wiadomo jaki masz silnik.
RaulC:
Dobra, łopatologicznie proszę, bo wczoraj przeszukałem całą komorę silnikową szukając czegoś z trójkątną wtyczką i nie znalazłem. Chodzi mi o ten czujnik temperatury w silniku nie przy termostacie, taki jak na tej stronie: czujnik
Mam silnik 1,6 79KW 107KM
pterodaktyl:
Witam
Proponuję sprawdzić parownik od gazu...
Pozdrawiam
kosmos2011:
Tylko uważaj bo jest przy termostacie.
.
Nawigacja
[#] Następna strona