Forum > Lantra / Elantra

[Elantra XD] Nie ma zamiaru zapalić

<< < (3/10) > >>

mathie20:
Sprawdź zawór na listwie, może uszczelniacze puściły lub sitko jest tam zapchane, a filtr paliwa wymienałeś?

2.834:
Witam Was

Moja ELA po 3 latach bezbłędnego sprawowania obraziła się na mnie.
(geneza powstania problemu - auto z dnia na dzień odpalało coraz trudniej, zdarzało się że przy wciśniętym pedale gazu potrafił zgasnąć na prostej drodze, w ostatnich dniach odpalał strasznie nie równo aż do dnia gdy nie odpalił w ogóle i tak zostało do dziś)

Od początku lipca stała u elektryka ( początkowo celowałem w elektrykę) problemy z włączeniem radia, szalejące zegary brak iskry na kablach.

Elektryk znalazł gdzieś problem wymienił przewody - elektryka działa tak jak powinna, iskra na kablach jest!

Elektryk zabrał się za pomiary ciśnienia pompy - jest dobrze! przez miesiąc sprawdził wszystko rozebrał auto co do każdego kabla przekaźnika, sterownika i co? Wszystko sprawne!

Padło podejrzenie na rozrząd (może przestawiony mówi) ok sprawdzamy i co wszystko jest dobrze ! Ok mówię to na plaka go próbowaliście - próbowali my - nic nie dało

Dziś moja ELA wróciła pod blok. Elektryk się poddał (zadzwonił bierz Pan auto nic nie poradzę)

Ręcę opadaja żona zła bo w kółko ELA to ELA tamto. Jak żyć bez ELI panowie.

Poradźcie co tu jeszcze można zrobić.

kosmos2011:
Kup interfejs jak w tym temacie http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=6090&start=0

Czy świeci, świeciła się kontrolka CHECK ENGINE?

2.834:
Przyznam się bez bicia na dwa miesiące przed zdarzeniem pojawił się check engine (pierwszy raz w ELI) doświadczony poprzednim autem (vectrą, która średnio raz na tydzień wywalała check)  odłączyłem akumulator i podłączyłem - check nie wykasował się odrazu (jak w vectrze :P), ale po paru udanych odpaleniach.

Dzięki za linka zbadam temat od tej strony.

kosmos2011:
Jeśli jest iskra i paliwo to do sprawdzenia czujnik położenia wału korbowego.

Sprawdziłeś po vin datę produkcji Twojego auta?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej