Forum > Lantra / Elantra
[Elantra XD] Nie ma zamiaru zapalić
NieAmator:
Kolego miałem identycznie i musiałem z plaka palić. Uszkodzony był czujnik położenia wału
Cezary51:
Pojechało na holu na diagnostykę. Mam nadzieje, że to tylko czujnik.
Po kłopocie.Poszła pompa paliwa wymieniana na nową 3 miesiące temu. Przeprosiłem się ze starą.Można zamknąć.
RaulC:
Może komuś pomoże moja ostatnia przygoda z Elą. Informacja nadaje się zarówno tutaj jak i tu: http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1307
Nie tak dawno, bo raptem 2 tygodnie temu miałem problem. Ela nie chciała rano odpalić. Potem się udało, przejechałem raptem 4 kilometry i sama zgasła. Odpalić się jej nie udało, nawet awaryjnie z gazu bo zdechły tez kontrolki od LPG. Zostawiłem więc autko na poboczu i wróciłem pieszo do domu. Po południu przyjechał magik by ją odholować a tu niespodzianka. Ela zapaliła. Myślałem chłodno i mokro, może to z tego. Następne kilka dni było upalnych i autko bez problemów odpalało. Przywiozłem więc je do domu po czym po nocnych opadach znów nie zapaliło. Rozrusznik kręcił, pompa działała a Ela rzuciła palenie. Znów myślę - mokro. Po południu oczywiście odpaliła. Wkurzyłem się i pojechałem do elektryka. Sprawdzał oczywiście przez 2 dni to niepalenie na mokro. Ela odpalała za każdym razem mimo, że solidnie zlał silnik i karoserię od góry. W końcu poszedł po informacji o gasnących kontrolkach od gazu i co znalazł? Uszkodzenie w panelu bezpieczników pod kokpitem. 3 dni pracy kosztowały mnie 300 zł., ale autko jakoś nie ma problemów z odpaleniem mimo całodziennej ulewy.
W panelu coś nie stykało gdy autko stało na parkingu przechylone lekko na prawo, a zgasło gdy jechałem po zakręcie pod górkę.
To takie info ku przestrodze a może komuś pomoże.
Cezary51:
No moja dotąd na dotyk.
Grzelu:
Witam, mam problem ze swoja Elantra, a mianowicie jak jest zimny odpala bez problemu, jak jest cieply to musze krecic z 4-5 s zeby odpalil, czujnik temperatury nowy, wtryski wyczyszczone. Ma ktos jakis pomysl co moze byc przyczyna?
Nawigacja
[#] Następna strona