Forum > Matrix / ix20
Opinie użytkowników Matrix'a
baphomet1984:
Matrix 1.8 super autko dla osoby mlodej i zyjacej dynamicznie tak jak ja. nie ma problemu żeby jechać gdzieś w góry w 5 osób po mieście tez się świetnie sprawdza ekonomicznie bo na gaz i puki co bez awaryjnie
smigacz:
Odświeżę trochę temat.
Od marca '09 mam matrixa. Generalnie potrzebowałem auta w miarę pojemnego, tak aby z żoną i bobasem można było się przemieszczać. Miałem w zamiarach kupno jakiegoś kombi, ale wybór padł na matrixa. Z początku nie podobał mi się, zwłaszcza jego stylistyka z zewnątrz. Jednak w środku autko prezentuje się o wiele lepiej - dużo miejsca, zarówno z przodu jak i z tyłu. W bagażniku bez problemu mieści się wózek naszego bobasa. Auto póki co zdaje egzamin. Minusem może być kultura pracy silnika, a właściwie jej brak - co tu dużo mówić, silnik jest głośny - rasowy klekot. Spalanie w miarę. Jest jeszcze temat części do tego auta - nie należą do najtańszych. Poza tym nie mam zastrzeżeń. Ciekaw tylko jestem jak auto zda egzamin zimą, gdy pojawią się mrozy - teść ciągle mnie straszy "zobaczysz, będziesz miał problem z odpaleniem diesla zimą" (mam nadzieję, że będzie się mylił).
jfidelk:
--- Cytat: "smigacz" ---Odświeżę trochę temat.
Ciekaw tylko jestem jak auto zda egzamin zimą, gdy pojawią się mrozy - teść ciągle mnie straszy "zobaczysz, będziesz miał problem z odpaleniem diesla zimą" (mam nadzieję, że będzie się mylił).
--- Koniec cytatu ---
Moj odpalal bez wiekszych problemow (trzeba bylo dluzej krecic, ale zawsze zapalal przy pierwszym kreceniu) do -18. Wiecej ubieglej zimy nie bylo :)
Spodziewam sie, ze przy -28-30 jak bylo w 2005 moglby juz nie odpalic - benzyna ledwo dawala wtedy rade... (i pamietam, ze olej w skrzyni byl tak gesty, ze musialem na sprzegle trzymac pare minut, zeby sie podgrzal, bo inaczej gasl od oporow oleju :) )
baphomet1984:
ja mam silnik 1.8 z gazem oprócz diody żebym sprawdził silnik<bląd sondy lambda> i zaciętego amorka gazowego od klapy bez awarii przelatałem 5kkm przez wakacje a raczej ich połowę autko wygodne dobre osiągi choć głośno powyżej 140 km/h spalanie znośne i jak sie chce poszaleć na motodromie<wąskie uliczki dla skuterów teren zamknięty> na kjzk'ach spisuje sie super. Jestem w pełni zadowolony z mojego autka
mihu_24:
No i kupiłem: MAtrix GLS 2005 rok,1,6 (103KM) 47 kkm przebiegu(nawet gdyby "kręcony" to nieświadomość cieszy).Jak na razie jesteśmy zadowoleni.Widoczność z miejsca kierowcy jest więcej niż dobra,motorek żwawo kręci ale powyżej 3000 rpm robi się trochę głośno no i droge na kołach słychać.Autko naprawdę praktyczne,bez zbędnych "bajerów" .Osobiście brakuje i podłokietnika pomiędzy przednimi siedzeniami.
Widzę ,że mam drobne problemy z elektryką np.jak włączę przeciwmgielne z przodu to gdzieś robi się lekkie zwarcie,bo zapala się lewy halogen i lekko żarzy się prawy przedni migacz.
Pytanie do użytkowników:czy sterowanie szybami i lusterkami jest podświetlone całkowicie?tzn.czy wszystkie przyciski po włączeniu świateł są podświetlone? u mnie tylko "hebel" od szyby kierowcy jest podświetlony...a reszta już nie :roll: :?:
Nawigacja
[#] Następna strona