Forum > Matrix / ix20
Opinie użytkowników Matrix'a
mihu_24:
Przymierzam się do kupna Matrix'a <co?>
Na co zwrócić uwagę przy zakupie.
Na pewno będzie w LPG <ok>
No i poproszę o opinie jak się samochód spisuje na codzień.
Z góry dziękuję!
Nikt nie pomoże - dla żony chcę kupić ;(
Przemek:
Witam!
Ja mam, ale diesla. Jak na razie na auto nie mogę narzekać, ale zrobiłem nim dopiero 12tyś km. Auto mam od roku i na razie siadła tylko żarówka :-)
Przyzwyczajenia wymaga licznik i kontrolki. Auto bardzo przestronne, tylna kanapa przesuwana, wysoko się siedzi. Minusem może być widoczność do tyłu podczas cofania - zagłówki trochę zasłaniają.
mihu_24:
--- Cytat: "Przemek" ---Minusem może być widoczność do tyłu podczas cofania - zagłówki trochę zasłaniają.
--- Koniec cytatu ---
No to nauczę moją Panią cofać "na lusterka" :shock: 8-)
Przy 12kkm żarówka?W Pony'm zrobiłem ponad 60 i nic a teraz w Landrynie sam od siebie wymieniłem H4,bo już żółto mi się przed maską robiło :->
Przemek:
Auto kupiłem z ok. 150kkm na liczniku i zrobilem nim wlasnie okolo 12kkm.
P.S. W Yarisie po 72kkm obie zarowki z tylu spalone, w Agili po 120kkm tylko H4 z przodu.
tomek_27:
Ja od 1998 r. jeżdzę Ponym i chciałbym kupić Matrixa z czterocylindrowym CRDI.Mam do Was pytanie na co zwrócić uwagę przy zakupie.Ponieważ auto ma być eksploatowane głównie w mieście na krótkich dystansach mam pytanie czy silnik jak i turbosprężarka nie ucierpi zbytnio na żywotności jeśli będą często niedogrzane.Trzecie pytanie czy ten silnik ma filtr cząstek stałych? który też nie lubi krótkich tras.
Nawigacja
[#] Następna strona