Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Wygłuszenie drzwi, bagażnika, nadkoli
igrek1:
Jak bedziesz działał z podłoga i grodzia zrób foteczki i daj znać jak jest różnica (i czy strasznie dużo roboty....) bo mi też się wydaje że moje crdi mogło by być mniej słyszalne 😀
wilkq:
Roboty trochę jest i póki co nie mam natchnienia :) Ale jak będę robił to udokumentuję.
derby.karp:
Jeżeli ktoś z Warszawy lub okolic potrzebuje pomocy przy zdjęciu boczków czy nadkoli w bagażniku to proszę pisać. Chętnie pomogę.
Wygłuszałem we wrześniu swojego ix35 i słychać różnicę. Zrobiłem także nadkola w bagażniku. Nie tylko same koło zapasowe. Niestety po wyciszeniu miejsca na koło zapasowe słyszę trzaski gąbki. Położyłem najpierw srebrną matę aluminiową a potem gąbkę. I niestety na dołkach potrafi strzykać. Może dokręcenie jeszcze bardziej koła pomoże, ale wątpię. Chyba trzeba będzie ją zerwać ( co jest trudne) i przykleić filc.
Kolega, który udostępnił powyżej link ze swojej pracy nad wyciszeniem zasługuje na 5. Bardzo ładnie nalepiłeś gąbkę jednym ciągiem. Mi się tego nie udało zrobić :)
wilkq:
:) miło usłyszeć pochwałę. Ja nadkoli nie wygłuszyłem nie wiedziałem jak się zabrać za osłony. Moja pianka kauczokowa ma mocny klej nie ma opcji żeby się przesuwała i skrzypiała. Może coś lata w bagażniku i hałasuje? klucze mogą hałasować jak nie są spięte dobrze.
Nie miałem jeszcze motywacji do wygłuszenia podłogi ;)
Pozdrawiam
igrek1:
Odświeżę temat ... Czy ktoś z szanownych kolegów działał z tematem ?
Mam pytanie jeszcze do wilkq, powiedz żeby wygłuszyć blachę zewnętrzna drzwi wykręcałeś tą ocynkowaną wytłoczkę ?
Nawigacja
[#] Następna strona