Autor Wątek: [Santa Fe SM] Oleje  (Przeczytany 73153 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

felkner

• Gość
[Santa Fe SM] Oleje
« Odpowiedź #45 dnia: 05 Maj 2013, 23:06:55 »

jurek62

• Gość
[Santa Fe SM] Oleje
« Odpowiedź #46 dnia: 06 Maj 2013, 00:08:44 »
Witam, mam pytanie jaki był by najlepszy olej do mojego hultaja 2,4 pb plus lpg ?

felkner

• Gość
[Santa Fe SM] Oleje
« Odpowiedź #47 dnia: 22 Luty 2016, 14:59:48 »

Offline vanhelsing

• Giełda
[Santa Fe SM] Oleje
« Odpowiedź #48 dnia: 22 Luty 2016, 19:08:17 »
Felkner, czy mógłbyś wyjaśnić przez kogo dokładnie jest polecany olej Mitasu? Bo jakoś nie zauważyłem żeby ktoś inny oprócz sprzedawcy tego oleju go polecał do CRDI.Jestem też ciekawy na podstawie jakich badań twierdzisz, że oleje Mitasu są dużo lepsze od Liqui Moly?

felkner

• Gość
[Santa Fe SM] Oleje
« Odpowiedź #49 dnia: 22 Luty 2016, 22:20:09 »

Offline vanhelsing

• Giełda
[Santa Fe SM] Oleje
« Odpowiedź #50 dnia: 23 Luty 2016, 09:37:01 »
Felkner-nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Slogan "Wiem co mówię" nie wystarczy  :lol:
Proszę jeszcze raz, skoro piszesz: " Olej Polecany do naszych 2.0 CRDI to MITASU ULTRA DIESEL CI-4 5W-40" to podaj KTO POLECA TEN OLEJ DO SILNIKA 2.0 CRDI.
Druga sprawa: twierdzisz, że oleje Mitasu są dużo lepsze niż Liqui Moly, więc łaskawie nie odsyłaj mnie do czytania tego czy tamtego, tylko podaj wyniki badań jakiegoś laboratorium albo instytutu, który te oleje zbadał i porównał.
Śmieszy mnie używanie przez ciebie sformułowań typu: "Wiedza którą dysponuje jest potężna"  :mrgreen: oraz "mógł by sprzedawać i oleje dostępne na stacjach benzynowych ale ma wybrane jedne z najlepszych marek"  :shock: . Na jakiej podstawie wypowiadasz się w imieniu tego Czarnegopaliwa jakbyś był nim samym i tłumaczysz nam co mógłby itd. :lol:  Poza tym jeśli już "Przydała by się nam taka osoba na forum która pomagała by w doborze oleju itp" to ja uważam że było by to o.k. gdyby ta osoba robiła to BEZINTERESOWNIE. Jeśli to jest zwykły sprzedawca oleju, to już wygląda po prostu na naganianie klientów na forum bo wiadomo, że poleci swój olej a nie inny  :lol:

felkner

• Gość
[Santa Fe SM] Oleje
« Odpowiedź #51 dnia: 23 Luty 2016, 09:44:40 »

Offline vanhelsing

• Giełda
[Santa Fe SM] Oleje
« Odpowiedź #52 dnia: 23 Luty 2016, 10:12:56 »
Kolejne wystąpienie kolegi Felknera-pozjadałem wszystkie rozumy,więc mnie słuchajcie, a jak nie posłuchacie to spadajcie  :lol: Szkoda, że nawet nie potrafisz podać jednego marnego przykładu na to co piszesz. Nie można z tobą podyskutować, wymienić poglądów bo od razu się zapieniasz. Chwalisz się że "rozbierałeś i naprawiłeś nie jeden silnik" Widzisz ja nie rozbierałem i nie naprawiałem ani jednego. Może to właśnie oznacza, że mam większą wiedzę od ciebie-nie potrzebuję rozbierać i naprawiać tylko po prostu jeżdżę :mrgreen: bo wiem jak eksploatować samochody.
A najlepsze jest na końcu:
Cytat: "felkner"
Lej to co zaleca instrukcja z błędami poczekamy na twój remont.
Po prostu bezmiar życzliwości i sympatii w stosunku do adwersarza z forum  :shock: Prawie VODOO  :lol:

felkner

• Gość
[Santa Fe SM] Oleje
« Odpowiedź #53 dnia: 23 Luty 2016, 10:27:24 »

Offline vanhelsing

• Giełda
[Santa Fe SM] Oleje
« Odpowiedź #54 dnia: 23 Luty 2016, 11:08:31 »
Felkner,weź coś na uspokojenie i może potem pogadamy, bo jak na razie to zacietrzewiłeś się tak, że nie rozumiesz o co tutaj chodzi. Bierz odpowiedzialność za swoje słowa na forum i odpowiedz KTO POLECA DO 2.0 CRDI OLEJ MITASU? Bo napisałeś że jest to olej polecany do 2.0 CRDI.
A poza tym, to atakujesz mnie za to LM a ja wcale ani nie używam LM ani nie polecam LM  :lol: . Co się tak na to LM zakręciłeś  :?:  To ty przeciwstawiłeś olej Mitasu i LM :lol: . Ale jesteś już na takiej adrenalinie, że normalna rozmowa z tobą jest bez sensu i w sumie to zaczynasz kłócić się sam z sobą. W dodatku po każdym moim wpisie edytujesz swoje wcześniejsze posty, żeby miały jakiś sens :lol: Wariatkowo jakieś.

felkner

• Gość
[Santa Fe SM] Oleje
« Odpowiedź #55 dnia: 23 Luty 2016, 11:23:56 »

Offline vanhelsing

• Giełda
[Santa Fe SM] Oleje
« Odpowiedź #56 dnia: 23 Luty 2016, 11:46:51 »
Nie wiem do czego wyciągnąłeś te instrukcje? Ani to nie pasuje do naszej dyskusji ani do niczego. Pasuje to tylko do stanu twojego umysłu-kompletny bałagan i brak logiki. Posty oczywiście można edytować. Ale ty nie edytujesz jak twierdzisz literówek, tylko dopisujesz więcej tekstu niż początkowo było w poście i zmieniasz sens swojej wcześniejszej wypowiedzi. Ja odpowiadam tobie, ale po dodaniu okazuje się że post na który odpowiadałem ma już zupełnie inna wymowę. To bez sensu. Proszę też nie kierować mnie na jakieś douczanie i pogłębianie wiedzy. Jesteś nadętym gburem, który według siebie pozjadał wszystkie rozumy w dodatku złośliwym, bo tylko dlatego że mam inne zdanie wróżysz i życzysz mi remontu. Mam w nosie twoje oleje i twoją kosmiczną wiedzę o silnikach.

felkner

• Gość
[Santa Fe SM] Oleje
« Odpowiedź #57 dnia: 23 Luty 2016, 11:57:38 »

Offline vanhelsing

• Giełda
[Santa Fe SM] Oleje
« Odpowiedź #58 dnia: 23 Luty 2016, 12:37:21 »
Chłopie ogarnij się przyszedłeś na forum skomleć o porady to ja już na tym forum byłem na starym forum zresztą też

Coś ci się pomyliło. Nie pojawiłem się na forum skamleć o porady, tylko żeby być jednym z wielu równoprawnych użytkowników. Czasem o coś zapytać, czasem pomóc komuś innemu jeśli znam odpowiedź na czyjeś pytania. Ale na pewno nie mam w stosunku do innych takiej aroganckiej postawy jak ty. Nie życzę nikomu źle tylko dlatego że ma inne zdanie. Jestem zszokowany, że wystarczy nie zgodzić się z tobą w czymkolwiek a pojawia się u ciebie wyjątkowe przekonanie o swojej wyjątkowej wiedzy i nieomylności. W dodatku jest w tobie sporo agresji.

Olej Polecany do naszych 2.0 CRDI to MITASU ULTRA DIESEL CI-4 5W-40 :

Przypominam, że dyskusja zaczęła się od tego tego twojego zdania i mojego prostego pytania: kto poleca olej Mitasu do 2.0 CRDI. Jeszcze nie odpowiedziałeś na to pytanie. Może i Mitasu to dobry olej, nie przeczę ale nie o to mi chodziło w tej dyskusji. Chodzi o to, że to ty polecasz Mitasu, to jest twoja subiektywna opinia i nie potrafisz się do tego przyznać, tylko traktujesz swoje słowa jak prawdę objawioną którą wszyscy muszą stosować w swoim życiu, bo inaczej będą mieli silnik do remontu. Generalnie jestem w szoku, że tyle złych emocji i życzeń remontu mojego silnika zamieściłeś w tej jednej skromnej dyskusji. :shock:

felkner

• Gość
[Santa Fe SM] Oleje
« Odpowiedź #59 dnia: 23 Luty 2016, 12:51:24 »