Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Oleje
lucasy:
Już druga zmiana na Specol 5W40 Gold Synthetic i jest dobrze, nic nie dolewam pomiędzy wymianami, jest delikatny ubytek ale bez problemu mieści się w granicy pomiędzy MAX a MIN na bagnecie.
Wcześniej był mobil 1 5W40 x3000 i tego mi delikatnie ubywało po przejechaniu ok 7000 km (w sumie musiałem dolać 0,7l na całe 10000km)
karino13:
Dzis zakupilem banke 10L MANNOL Elite 5W-40 API SN/CF Motoröl Oiladditiv Molibden Öl-Additiv ,jest to pelny syntetyczny olej wysokiej klasy ,czy sie sprawdzi zobacze za tydzien
compi:
A więc powrót z półsyntetyka na pełny syntetyk. Jestem ciekaw jakie będą efekty. Mam podobnie. Też regularne dolewki.
karino13:
co dziwne....Total Quarz 9000 ,w polsce ten olej jest jako syntetyczny a w DE jako polsyntetyczny...wiec ktos tu oszukuje. Zaryzykuje z olejem Mannol. Z piciem oleju u mnie jest ten problem ,ze auto nie zostalo dotarte jak w instrukcji bo majac 62 kilometry przebiegu zostalo zagazowane od nowosci.
Hants:
W moim starym G4CP używałem z powodzeniem Mobil 1 10W40. Silnik pozostawał bardzo czysty pomimo sporego przebiegu, a po wymianie uszczelniaczy zaworowych kilka lat wczesniej- nie musiałem już niczego dolewać między wymianami.
O ile mi wiadomo, ten Mobil to półsyntetyk. Silnik miał napinacze hydrauliczne.
Śmiało go Tobie polecam, o ile producent nie zalecał czegoś bardziej syntetycznego.
Nawigacja
[#] Następna strona