Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Oleje

<< < (24/27) > >>

art2310:
A co powiecie na temat VALVOLINE MaxLife SYNTHETIC 5W40 do Santka 2,0 Crdi z przebiegiem 240.000 km do tego dodatek Motor-Life?Motor Life to to samo co Militec-1.Leje to do wszystkich samochodów od 20 lat.Teraz silnik jest zalany jakimś Mobilem 5w30 i lekko słychać popychacze na zimnym silniku ale o tym pisałem w innym temacie. :?:

Lechoniewicz:
Witam. Takie pytanie trochę z innej beczki. Pacjent - S'fe '04 2.0crdi 125KM 430 tys przebiegu. po kupnie zalałem mu 10w40, niedługo szykuje sie wymiana i zastanawiam się czy jest sens przechodzić na 5w40 czy zostać przy tym co zalałem? Oleju nie bierze, wycieków brak, turbo się lekko poci, jednakże po nowym roku idzie do regeneracji

Piotrek79:
Ja w swoim Tucsonie 2.0 crdi 113km przebieg(kto to może wiedzieć 😀)
pierwsza wymianę miałem na 5w40 valvolain. Na 10 000 nie dolewam nic, nie ma potrzeby.
Teraz robiłem wymianę i wlałem Ravenola 0w40.
Masz popychacze hydrauliczne więc jak nie bierze to lej jak najlepsze oleje.
Nie ma sensu katować silnika.

karino13:
Czesc...ciekawi mnie jakiego oleju uzywacie do aut z instalacja LPG i jakie sa wasze z tym doswiadczenia?? Ja mam Total Quarz 9000 i spala mi 600 ml na 1000km niestety ,moze zmiana na inny olej zmniejszy apetyt mojego silnika.

ferudin:
Ja leje Valvoline MaxLife 10W40 i od wymiany do wymiany nie bierze nic oleju. Przebieg 216tyś km.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej