Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Oleje

(1/27) > >>

ROTHMANS:
Witam
Po zakupie auta muszę zmienić wszystkie płyny i oleje.
I teraz tak nie wiem na czym wcześniej samochód jeździł niby ma przebieg 150 000  :lol: książki serwisowej do niego nie dostałem.
I teraz tak  co wlewacie do silnika? a co do przekładni?
Pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: IgoReCzeK: 2012-03-09, 11:54 ]
Tagowanie tematu.

felkner:

Arni71:
Ja też nie posiadam książki serwisowej, więc poddałem się wiedzy i doświadczeniu ( a tu mogę potwierdzić że mają duże doświadczenie - 80% kierowców z Zabrza do nich przyjeżdża) warsztatu zajmującego się wymianami płynów eksploatacyjnych.
Zalali mi olej Castrol Edge Turbodiesel w przekładniach jeszcze nie wymieniałem. Proponowali mi jeszcze ELF'a ale jakoś za bardzo kojarzy mi się z maluchem do którego olej tej firmy wlewałem więc wybrałem Castrola :)

volcan:

--- Cytat: "ROTHMANS" ---Witam
Po zakupie auta muszę zmienić wszystkie płyny i oleje.
I teraz tak nie wiem na czym wcześniej samochód jeździł niby ma przebieg 150 000  :lol: książki serwisowej do niego nie dostałem.
I teraz tak  co wlewacie do silnika? a co do przekładni?
Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---

Też mam przebieg "niby 150 kkm" - faktycznie chyba zbliżony, bo historia w bazie Hyundaia sugeruje, że jest to prawdopodobny przebieg - też z Italii ;)

Silnik - Castrol Magnatec Diesel 10W40, przekładnie - też Castrol (zgodnie ze specyfikacją Hyundaia - musiałbym zerknąć do książki serwisowej), skrzynia biegów (automat) - olej sygnowany przez Hyundaia (chodziło mi o wpis w książce - że olej "oryginalny", gwarancja itp.).

Edit: Olej w przekładniach to Castrol EPX 80W90  8-)

felkner:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej