Forum > Matrix / ix20
[ix20] 120 km/h i drżenie kierownicy
TomPL:
--- Cytat: "kri$" ---W 99% przypadkach przy stracie ciężarka, nie zauważasz różnicy. W moim przypadku, nie byleś w stanie utrzymać tej kierownicy. Praktycznie wyrywała się z rąk.
--- Koniec cytatu ---
To teraz ja zapytam - a skąd wziąłeś aż 99%?! Aż tacy gruboskórni są kierowcy? ;)
Ja miałem tak 2 razy. Pierwszy raz okazało się, że gdy zakopałem się w błocie, ale tak porządnie, że trzeba było 3 chłopa do popychania, to poprzesuwały się któreś ciężarki i dopiero na stacji zauważył mechanik otarcie na feldze - po ponownym wyważenie jak ręka odjął. Drugim razem otarłem ostro o bok wysokiego krawężnika i podobnie, ale już sam podejrzewałem o co chodzi.
Nie wiem, jak bardzo koledze drży kierownica, to może być wyważenie a może być co innego...
KoTeK:
No i wszystko jasne........
Udałem się do warsztatu gdzie wymieniali mi kółeczka z małą prośbą o ponowne sprawdzenie wyważenia kół.
Na 4 koła - trzy do poprawy.....wskazanie z zamocowanymi starymi ciężarkami pokazywały duże rozbieżności....5-30 gram - :shock:
Wyważyli ponownie... pojechałem na "jazdę testową" - grubo ponad próg starego drżenia - kierownica ani drgnie.
Trzeba pochylić głowę - serwis miał rację.
Pozdrawiam wszystkich.
outro:
Tak mi się wydaje że zawsze jak z maszyny sciagniesz wyważone kolo i później ja znowu założysz to wyjdzie bicie ponieważ maszyna sama w sobie na pewne odchylenia przynajmniej tak słyszałem od mechaników ze nie istnieje coś takiegovjakcsprawdzenie wyważenie trzeba wywazyc ponownie
Nawigacja