Forum > i40 VF
[i40 VF] stukanie i uderzanie na kierownicy, trudna diagnoza
krycha:
Witam.Świeżo po usunietej usterce. Objawy identyczne jak w temacie. Wymiana przegubu kolumny kierowniczej i wszystko zniklo. Zadnych objawow wszystko w jak najlepszym porzadku. Pozdrawiam.
waszek_rmc:
krycha, czyli w Twoim przyapdku wymiana samej "gwiazdki" nie pomogła? Jaki koszt u Ciebie tej zabawy. Dla ciekawskich - Santa Fe też nie jest wolny od tej wady :) U mnie na razie delikatnie i to nie zawsze ale jeszcze pojeżdżę - może prędzej sprzedam :)
krycha:
Tak od razu diagnoza brzmiala wymiana przegubu kolumny kierowniczej. Koszta wyniosly 1200 zl wraz z robocizna w pogwarancyjnym serwisie hyundaia. Po wymianie jak reka odjal.
bomen:
Uff, na szczęście u mnie się skończyło na gwiazdce i koło 250pln (w lokalnym warsztacie). ASO się wypięło mówiąc, że oni żadnej akcji serwisowej w tym obszarze nie prowadzą, a Hyundai Motor Poland nie raczył na maila odpisać.
Kruchy:
Witam ;) wszystkich, mam dziwne stukanie w moim i40 na nierównościach, podczas kręcenia kierownica lewo i prawo ale te stuki występują wtedy gdy kierownica jest na wprost, kiedy zrobię obrót w prawo bądź w lewo nie ma stukania na nierównościach i podczas kręcenie prawo-lewo po wykonaniu skrętu kierownicy też nie ma stuków, ogólnie słychać to wszystko zaraz pod kierownicą. Gwiazdke wymieniałem opuszczając całą kolumnę w dół dwie śruby u góry i trzecia schowana bardziej z tyłu kolumny, delikatnie poprawa jest ale dalej są te dziwne stuki, czy ktos z Was wie może co to może być? :) Z góry dziękuję za pomoc :)
Nawigacja
[#] Następna strona