Autor Wątek: [Accent LC] Które koło zębate jest od pompy wody?  (Przeczytany 6477 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

chojrak67

• Gość
[Accent LC] Które koło zębate jest od pompy wody?
« dnia: 22 Maj 2016, 12:07:23 »
Witam chciałem zapytać użytkowników accenta crdi 1.5 2004 które koło zębate patrząc na pasek rozrządu jest od pompy wody? Czy to te na samym dole patrząc przez otwartą klapę silnika?

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Maj 2016, 19:40:20 »
Napisz na PW do Administratora (czerwony nick) wczoraj podałeś:

Auto: Accent MC (2006)

a masz Auto: Accent LC (2004)

Popraw poprzez funkcję edytuj (z prawej strony postu) treść tytułu tematu i w poście zamiast "zamachowe" na pasowe.

Cytat: "chojrak67"
które koło pasowe jest od pompy wody?

Żadne pompa wody w D3EA jest napędzana od paska rozrządu.

chojrak67

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Maj 2016, 19:45:32 »
dzięki kolego już poprawiłem w profilu , czy ja dobrze myślę że to na samym dole patrząc od góry?

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Maj 2016, 20:00:50 »
Profilu sam nie poprawisz pisz do Administratora.

Powtarzam pompa wody nie ma koła pasowego i znajduje się pod obudową rozrządu.

Co się tak ogólnie stało że pytasz?

chojrak67

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Maj 2016, 20:13:09 »
Na trasie nagle auto mi zgasło było to jak odcięcie zapłonu ja tak to widzę ale mechanikiem nie jestem dzień wcześniej zauważyłem plamy pod autem ( klapą ) na asfalcie bardziej z przodu po prawej z pozycji siedzącego w aucie i stwierdziłem że jeżdżę z pustym zbiornikiem wyrównawczym zajrzałem do chłodnicy ale poziom był ok. Natychmiast dolałem borygo i zapomniałem o zdarzeniu. Nazajutrz miałem trasę 190km i na powrocie 40km od domu mi zgasł. Postałem 15 min i odpaliłem ale jadąc słyszałem delikatne cykanie no wiecie obcy dźwięk sie pojawił ujechałem może 700m i to samo nagle gaśnie, postałem, odpaliłem i to samo już nie podejmowałem kolejnych prób kolega mnie zaciągnął siedzę i myślę co jest grane? Aha jak mnie kolega ciągnął całe 40km miałem odpalony silnik na luzie i ani razu nie zgasł.

Offline kosmos2011

• Giełda

chojrak67

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Maj 2016, 20:26:29 »
dziękuję ci bardzo pomogłeś mi tym linkiem

chojrak67

• Gość
Przy dodawaniu gazu słychać nierównomierne cykanie
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Maj 2016, 11:55:20 »
accent 1.5 crdi 3 gary. Przy dodawaniu gazu słychać nierównomierne cykanie diagnostyka komputerowa nic nie pokazała silnik chodzi równo ale podczas jazdy słychać cykanie i po nagrzaniu się silnika następuje jego nagłe zgaśnięcie, Cykanie dochodzi wyraźnie patrząc na silnik w pobliżu środka u góry nie z głębi. Czy ktoś miał coś podobnego?