Forum > i40 VF
[i40 VF] problem z kluczem zbliżeniowym
angel.ag:
Witam,
mam podobny problem z moim kluczykiem do i40
dzisiaj rano pojawił mi się na ekranie komunikat o słabej baterii kluczyka
kluczyk działał jednak normalnie
około południa podjechałem do sklepu
kiedy wróciłem ze sklepu nie mogłem otworzyć samochodu zdalnie kluczykiem, a że akurat byłem w centrum handlowym pobiegłem i wymieniłem baterie
po powrocie samochód nadal nie reagował na kluczyk zdalnie, ale co ciekawe ( czego wcześniej nie sprawdziłem) otwierał się przyciskiem w klamce
po powrocie do domu sprawdziłem zapasowy kluczyk, a on działa jak ta lala
czy jest jakieś programowanie kluczyka, żeby działał zdalnie, lub nie ?
a może kolega z Niemiec coś zaradził ?
proszę o jakąś podpowiedź :)
waszek_rmc:
Witam, znajomy w swoim aucie ma taki problem, ze kluczyk zbliżeniowy działa idealnie - jest wykrywany itp itd. Jednak nie działają przyciski na pilocie - myślałem, że to co u mnie,czyli słaba bateria - jednak po wymianie problem nie zniknął. Problem w tym, że kolega ma tylko jeden kluczyk :/
dragonball:
Po kolejnych 2 latach(samochod ma 4lata) padl mi kolejny kluczyk (drugi z kolei) wymieniony na gwarancji..
Tym razem klucz byl widziany przez samochod ale nie dzialaly przyciski(pierwsyz kluczyk umarl kompletnie)
Zawach:
Witam mam taki sam problem kupiłem hyundai i40 sedan i mam 2 inteligentne kluczki z systemem zapalania start stop ani jeden ani drugi kluczyk nie działają zadne przyciski jedynie mogę zamykać i otwierać samochód guzikiem w klamce
Jak naprawić pilot żeby działały guziki w pilocie ? dodam ze wymieniłem baterie na nowe
Gdzie jest ta zaślepka do otwierania dzwi kluczykiem ręcznie ??
michal90:
--- Cytuj ---Gdzie jest ta zaślepka do otwierania dzwi kluczykiem ręcznie ??
--- Koniec cytatu ---
Nawigacja
[#] Następna strona